Ο Κ. Κατσουράνης επίσημα στον ΠΑΟΚ

Η απόκτηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή εντάσσεται στις 2-3 ηχηρές κινήσεις που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ με απώτερο σκοπό να αυξήσει τα επίπεδα ποιότητάς του, αλλά και να εντάξει στο δυναμικό του, παίκτες που έχουν τη νοοτροπία του πρωταθλητή.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κατσουράνης διαθέτει  μπόλικη από δαύτη. Στη καριέρα του, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής δεν κατέκτησε μια ντουζίνα τίτλους (σ. σ. Κύπελλο Πορτογαλίας με τη Μπενφίκα, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό και κυρίως, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα το 2004 στη Πορτογαλία), από το 2002 όμως, αγωνίζεται σε ομάδες που έχουν σαν στόχο το πρωτάθλημα και γενικότερα τη κατάκτηση τίτλων.

Συν τοις άλλοις πρόκειται για ένα από τα βασικότατα στελέχη της Εθνικής ομάδας. Ο ΠΑΟΚ θέλει παίκτες με νοοτροπία πρωταθλητή και στην απόφαση επιλογής του Κατσουράνη, ο πρότερος αγωνιστικός βίος του παίκτη, αναμφίβολα έπαιξε τον δικό της σπουδαίο ρόλο. Πέραν τούτου, ο Ιβάν Σαββίδης εκτιμάει ιδιαιτέρως τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, πόσο μάλλον αυτούς που έβαλαν ένα λιθαράκι ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εξάλλου, από το 2004 και μετά η Εθνική ομάδα βρίσκεται σταθερά στο υψηλό επίπεδο.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κατσουράνη ήταν ο βασικός λόγος της επιλογής του. Ο 33χρονος παίκτης έχει τα στοιχεία ώστε να παίξει σε διαφορετικές θέσεις, αλλά και την ικανότητα να αλλάξει ρόλο στη διάρκεια ενός αγώνα. Κι αυτό διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις του άξονα. Ξεκινώντας από το κέντρο της άμυνας, συνεχίζοντας σε θέση αμυντικού χαφ και καταλήγοντας στην αντίστοιχη του επιτελικού μέσου.

Ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει πολλούς τέτοιους παίκτες. Η αρχική σκέψη των ανθρώπων του Δικεφάλου, είναι η χρησιμοποίησή του στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Κατσικά. Κάτι που προφανώς σημαίνει ότι οι Κουμάλο, Βιβιάν, δεν θα πρέπει να αισθάνονται και τόσο άνετα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία η οποία – επί του παρόντος – δεν απασχολεί.