Τροποποίηση του περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας Νόμου οδηγεί σε μαζικές εκποιήσεις
«Με την επιδιωκόμενη τροποποίηση του νόμου για την ακίνητη ιδιοκτησία, δίνεται με σκανδαλώδη τρόπο το δικαίωμα στις τράπεζες να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ιδιοκτησίας του κάθε δανειζόμενου – με αστραπιαίο τρόπο θα έλεγα – για να διευκολύνονται οι μαζικές εκποιήσεις ιδιοκτησιών. Αν ψηφίσει η Βουλή όπως ήρθε από την Κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο, σαφέστατα βάζει το δικό της χεράκι στην νομιμοποίηση της διαδικασίας μαζικών εκποιήσεων περιουσιών.
Μάλιστα θα πρέπει να περάσουμε αυτό το νομοσχέδιο υπό εκβιασμό και απειλή γιατί είναι στο γενικότερο σχεδιασμό για να πάρουν οι δανειστές τις περιουσίες μας. Δεν είναι αθώο νομοσχέδιο για πρόσβαση στις πληροφορίες του κτηματολογίου από τα πιστωτικά ιδρύματα. Πρόκειται για νομοσχέδιο ρουφήχτρα, που οδηγεί κατευθείαν στο στόχο των μαζικών εκποιήσεων περιουσιών. Να το καταλάβουν όλοι και να μην πέσουν στην παγίδα»
Αίτημα για εξαίρεση Κεντρικής Τράπεζας από μορατόριουμ προσλήψεων και μειώσεις μισθών
Αποτελεί νομοθετική αναλγησία να έρχεται η Κεντρική Τράπεζα και να ζητά να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι της από τη νομοθεσία που προνοεί για έλεγχο της μισθοδοσίας και έλεγχο προσλήψεων λόγω οικονομικής κρίσης. Ειδικά αυτοί οι «χαμηλόμισθοι», οι «μη προνομιούχοι» της Κεντρικής Τράπεζας, ζητούν να εξαιρεθούν από το υπόλοιπο σώμα εργαζομένων και να συνεχίσουν απρόσκοπτα, στο όνομα τάχα της ανεξαρτησίας και υπό την απειλή πάλι του μεγάλου αδελφού, της Τρόικας, να έχουν πλήρη ασυδοσία σε ότι αφορά τα μισθολογικά τους. Αυτό αποτελεί νομοθετική αναλγησία. Και θέλω να δω ποιά κόμματα θα στηρίξουν αυτό το τεράστιο έγκλημα. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει ο Κυπριακός λαός και να βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενος. Είναι απαράδεκτο.
Νομοθετική ρύθμιση χρηματικής αποζημίωσης αφυπηρετήσαντων υπαλλήλων Τράπεζας Κύπρου
Από την άλλη έχουμε τους παραπλανηθέντες πρώην υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου οι οποίοι, αφού έπεσαν πάνω τους όλες οι πλευρές (κόμματα, Κυβέρνηση, Τρόικα και Τράπεζα Κύπρου) και τους ζητούσαν να αποχωρίσουν από τη δουλειά τους για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου, να τους λέει στέλεχος της ΕΤΥΚ, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ότι για να τους το δώσουν πρέπει να παρακαλούν, όχι να τα διεκδικούν, δηλαδή να παρακαλούν για να πάρουν αυτά που δικαιούνται από το Ταμείο Προνοίας τους. Εδώ έχει καταντήσει η Κύπρος του σήμερα. Η Κύπρος της εξαθλίωσης, της έλλειψης δικαιωμάτων, της αναξιοπρέπειας. Και σε αυτό το Γολγοθά βαδίζουν πάρα πολλές ομάδες του Κυπριακού πληθυσμού.