Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε εντολή από τον Κιρ Στάρμερ να σχηματίσει κυβέρνηση

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε εντολή από τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μπάκιγχαμ, μετά τη σαρωτική νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βικτόρια, ο 61χρονος, πρώην δικηγόρος ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, που εισήλθε στην πολιτική πριν από μόλις 9 χρόνια, έγινε δεκτός νωρίτερα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ο Στάρμερ είναι ο νέος πρωθυπουργός με την ακόλουθη δήλωση: Ο βασιλιάς δέχθηκε στο ακροατήριο τον αξιότιμο βουλευτή Sir Keir Starmer σήμερα και του ζήτησε να σχηματίσει νέα διοίκηση. Ο Sir Keir αποδέχτηκε την προσφορά της μεγαλειότητάς του και του φίλησε τα χέρια μετά τον διορισμό του ως πρωθυπουργού και Πρώτου Άρχοντα του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Κιρ Στάρμερ είναι ο έβδομος πρωθυπουργός των Εργατικών και κέρδισε τις χθεσινές εκλογές με το κόμμα να επιστρέφει 412 βουλευτές μετά την ήττα στις τέσσερις προηγούμενες γενικές εκλογές.

Ο Στάρμερ λέει ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στη βρετανική πολιτική μπορεί να θεραπευθεί μόνο με πράξεις και όχι με λόγια, αλλά «μπορούμε να κάνουμε την αρχή σήμερα με την απλή γνώση ότι η δημόσια υπηρεσία είναι προνόμιο και ότι η κυβέρνησή σας πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε άτομο σε αυτή τη χώρα, με σεβασμό».