Ο δικηγόρος Ανδρέας Νεοκλέους, σε δηλώσεις, μετά την κατάθεση που έδωσε στον ποινικό ανακριτή, εξέφρασε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Παναγιώτη Καλλή, ο οποίος διερευνά ισχυρισμούς για δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, αναφέροντας παράλληλα ότι το δικηγορικό του γραφείο “Ανδρέας Νεοκλέους & Σια ΔΕΠΕ” πείραξε “κάποια συμφέροντα” και έτσι έγινε προσπάθεια να απομακρυνθεί από την υπόθεση Βγενόπουλου.
ο κ. Νεοκλέους κάλεσε όλους να έχουν εμπιστοσύνη στον κ. Καλλη, ο οποίος είναι ένας έντιμος, ικανότατος νομικός, όπως είπε, και “θα κάνει εκείνο που πρέπει, θα κάνει μια σωστή δουλειά”.
Σε σχέση με διάφορες αναφορές για το δικηγορικό του γραφείο, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι “θα λάμψει η αλήθεια και θα τα ακούσετε όλα αυτά όταν θα βγει το πόρισμα και οι εξελίξεις των γεγονότων”.
“Είναι γεγονός ότι κάναμε μια πολύ σωστή δουλειά σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Βγενόπουλου. Φαίνεται ότι πειράξαμε κάποια συμφέροντα, ότι χτυπήσαμε στο ψαχνό. Έγινε μια προσπάθεια να μας απομακρύνουν”, πρόσθεσε.
Μέσα σε αυτά τα περιθώρια, συνέχισε, “πρέπει να μας έριξαν και αρκετή λάσπη, όμως υπάρχει Θεός, υπάρχει θεία πρόνοια και η αλήθεια θα λάμψει”.
Κληθείς να σχολιάσει κατηγορίες ότι τα δικηγορικά γραφεία ευθύνονται για την όλη κατάσταση, λόγω των διαπλοκών που έχουν, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι “είναι κρίμα μορφωμένοι άνθρωποι, όπως ο κ. Ζένιος, να λέει αυτά τα πράγματα”.
Αναφέροντας ότι ο κ. Ζένιος είπε ότι το δικηγορικό του γραφείο ολιγώρησε, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι “το διάταγμα που δέσμευε τα περιουσιακά στοιχεία του Βγενόπουλου οριστικοποιήθηκε το Μάιο του 2014”, προσθέτοντας ότι το δικηγορικό του γραφείο ήταν έτοιμο, γιατί είχε κάνει κάποιες ενέργειες προηγουμένως, να προχωρήσει “αμέσως στην εγγραφή του” διατάγματος στο εξωτερικό.
“Ζητήσαμε την έγκριση και ζητήσαμε τα αναγκαία κεφάλαια από την Αρχή Εξυγίανσης και μας απάντησε περί τα τέλη Νοεμβρίου”, ανέφερε ο κ. Νεοκλέους, ο οποίος διερωτήθηκε “πού ήταν ο κ. Ζένιος αυτό όλο το διάστημα, πού χάθηκε”.
Ανέφερε ότι “μετά μεγάλης δυσκολίας πετύχαμε, διότι παρήλθε χρόνος, και σε ορισμένα δικαστικά μέτρα μετρά ο χρόνος”, προσθέτοντας ότι “παρά το γεγονός ότι πέρασε αρκετός χρόνος εμείς ενεγράψαμε τις αποφάσεις στο εξωτερικό, σε άλλες χώρες”.
“Πού ήταν ο κ. Ζένιος όλο αυτό το διάστημα των επτά μηνών”, διερωτήθηκε εκ νέου ο κ. Νεοκλέους, ο οποίος κάλεσε τον κ. Ζένιο “να μιλά για τη δική του ολιγωρία και όχι για την ολιγωρία μας”.
Σε παρατήρηση ότι η κατάθεση του διήρκεσε δύο ώρες, ο κ. Νεοκλέους διευκρίνισε ότι δεν έκανε δύο ώρες κατάθεση, καθώς ανέμενε να ολοκληρωθεί η κατάθεση προηγούμενου μάρτυρα.