Ομήρου:Δεν πρέπει να αφεθεί να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού όπως έγινε στην Ελλάδα με τη ΧΑ

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, κ. Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του στη Πάφο ανέφερε ότι η Πολιτεία καλείται  να αντιμετωπίσει ενέργειες, πράξεις και συμπεριφορές όπως είναι αυτές του ΕΛΑΜ που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιπτώσεις με τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε παρουσιαζόμενες ως πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι αρνητές του δημοκρατικού πολιτεύματος – όπως είπε- “και με πράξεις, ενέργειες, συμπεριφορές υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα και παρουσιάζονται ως νοσταλγοί φασιστικών ή ολοκληρωτικών καθεστώτων”.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ακόμη πως η Γενική Εισαγγελία θα πρέπει να προχωρήσει σε μια πλήρη διερεύνηση όλων των μέχρι σήμερα δράσεων – συμπεριφορών του ΕΛΑΜ και αν υπάρχουν τα στοιχεία μέσα απ’ αυτή τη διερεύνηση και με τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, να προχωρήσει σε διώξεις και σε προσαγωγή όλων εκείνων που ενέχονται σε παράνομες πράξεις ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

«Δεν πρέπει να αφεθεί να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού όπως έγινε στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή,» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο χαρακτηρισμός «πολιτικό κόμμα» για το ΕΛΑΜ, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως έχει ληφθεί μια απόφαση από τον Έφορο Τήρησης Μητρώου πολιτικών κομμάτων, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι από μόνη της η εγγραφή διασφαλίζει και τη νομιμότητα ενεργειών, πράξεων, παραλείψεων, συμπεριφορών στη συνέχεια μετά την εγγραφή του ως πολιτικού κόμματος.

“Άρα λοιπόν εάν οι πράξεις και οι συμπεριφορές αυτού του εγγραφέντος πολιτικού κόμματος είναι τέτοιες που ουσιαστικά υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα και στρέφονται εναντίον των θεσμών της Δημοκρατίας, τότε αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι μπορεί να ανακληθεί,» κατέληξε.