Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Μάριος Γεωργίου προκρίθηκε στον τελικό του Μονόζυγου

Εκπληκτικός στο Μονόζυγο ο Μάριος Γεωργίου

Ο Μάριος Γεωργίου προκρίθηκε στον τελικό του Μονόζυγου που θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου. Το Σάββατο (27/7) με 14.366 βαθμούς ο 26χρονος Γυμναστής κατέλαβε την 8η θέση στον Προκριματικό του Αγωνίσματος, εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό και είναι πλέον Ολυμπιονίκης!

Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων αφού το 2016 είχε μπει στον τελικό του Σύνθετου Ατομικού. Στο Tokyo2020 ήταν 9ος στο Μονόζυγο και πρώτος επιλαχών για τον τελικό.

Την προσπάθεια του Κύπριου πρωταθλητή Ευρώπης παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Σάββας Μάτσας, καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και Αρχηγός αποστολής, Γιώτης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας, Ανδρέας Γεωργίου, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Παύλος Γεωργιάδης.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος και από τη σύζυγο του και την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, και υπηρεσιακούς, συνομίλησαν με τον Μάριο Γεωργίου και τον προπονητή του, και τους εξέφρασαν την μεγάλη υπερηφάνεια που νιώθουν για την προσπάθεια του.