Οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία

Οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία. Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών είναι ελαφρώς αυξημένος σε σύγκριση με πέρσι.

θα φοιτήσουν συνολικά 42.650 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 24.989 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.661 στον λυκειακό κύκλο.

Επιπρόσθετα, στο εξατάξιο Γυμνάσιο-Λύκειο Ριζοκαρπάσου αναμένεται να φοιτήσουν 18 μαθητές/μαθήτριες.

Για φέτος, το σύνολο των εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι επέστρεψαν στις σχολικές μονάδες από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, και που αναμένεται να υπηρετήσουν θα ανέλθει σε 7.031.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025, θα λειτουργήσουν συνολικά 108 δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 62 Γυμνάσια, 36 Λύκεια και 10 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, περιλαμβανομένου και του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Επίσης, θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, ενώ σε κάθε επαρχία θα λειτουργήσει 1 Μουσικό Γυμνάσιο και 1 Μουσικό Λύκειο, όπως επίσης 1 Αθλητικό Γυμνάσιο και 1 Αθλητικό Λύκειο.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η στελέχωση των σχολικών μονάδων έχει αγγίξει το 100% και ότι οι όποιες πρόσθετες ανάγκες προκύψουν θα τύχουν άμεσης διαχείρισης.

Σε μήνυμα της, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, τόνισε ότι, έχει αρχίσει η υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και δράσεων που αναβαθμίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε παιδιού.