Οικολόγοι: Η απόφαση για παύση του Γ. Ελεγκτή θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της Κυπριακής Δικαιοσύνης

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παύση του Γενικού Ελεγκτή θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της Κυπριακής Δικαιοσύνης, αναφέρουν σε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παύση του Γενικού Ελεγκτή μπορεί να θεωρηθεί ως ένα κατ’ ευθεία χτύπημα κατά των αρχών της διαφάνειας, της λογοδοσίας και εν τέλει, της Δημοκρατίας.

Με αυτή την απόφαση κλονίζεται η αξιοπιστία της Κυπριακής Δικαιοσύνης μέσα στην κοινωνία. Μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς και η Κυπριακή Δικαιοσύνη παίρνει το δρόμο της απαξίωσης.

Η εξέλιξη αυτή, όμως, πρέπει να διαβαστεί κι από την κοινωνία ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η ελπίδα για την Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα βρίσκεται μόνο στην υποστήριξη των πολιτικών, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την διαφθορά και την διαπλοκή.

Ως Κίνημα Οικολόγων σταθήκαμε από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα στην πρωτοπορία των αγώνων κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι τα τελευταία χρόνια με τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη προσωπικά. Θα συνεχίσουμε και την επόμενη μέρα – στην ανάγκη χωρίς την στήριξη του Γενικού Ελεγκτή – τον αγώνα μας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.