Οδυσσέας: Tο σύστημα πέτυχε την καρατόμησή μου – Μαύρη μέρα για τη Κύπρο

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, εξερχόμενος του Ανωτάτου μετά την ανακοίνωση της απόφασης για παύση του προέβη σε δηλώσεις σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα.

«Υπηρέτησα δέκα χρόνια τον τόπο ως Γενικός Ελεγκτής και φεύγω με απόλυτα ήσυχη την συνείδηση μου. Ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα με την απόφαση του το Ανώτατο, το σύστημα πέτυχε την καρατόμηση μου»

Το έργο που παρήχθη αυτά τα 10 χρόνια στην Ελεγκτική Υπηρεσία στη βασική της αποστολή για πάταξη της διαφθοράς μιλά από μόνο του και αναγνωρίζεται τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Για 4 χρόνια μόλις αποχώρησε ο Κώστας Κληρίδης, υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια φαγώματος μου. Τόσο από τον τέως ΠτΔ και τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.. προσπάθεια στην οποία αργότερα συντάχθηκε και ο νυν Πρόεδρος. Ήταν εμφανής η προσπάθεια τους όλα αυτά τα χρόνια να με καρατομήσουν και αυτό αποδείχθηκε από τη σωρεία υλικού που συσσωρεύθηκε στη Νομική Υπηρεσία εν είδει παρακολούθησης κάθε δήλωσης μου, φίλων, συγγενών μου..

Είναι ξεκάθαρο σε μένα ότι ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα το σύστημα δια της απόφασης αυτής πέτυχε την καρατόμηση μου παρουσιάζοντας με και το επισημαίνω αυτό ως με διαφορά τον χειρότερο αξιωματούχο που πέρασε ποτέ από την Κυπριακή Δημοκρατία και αν συγκρίνετε την απόφαση με την απόφαση Ρίκκος Ερωτοκρίτου θα διαπιστώσετε ότι οι χαρακτηρισμοί που μου αποδίδονται είναι σαφώς χειρότεροι απ’ αυτούς που αποδόθηκαν στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου».

Απολύομαι ως χειρότερος και από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Η απόφαση που όλοι ακούσατε είναι σαφές ότι έχει βάλει ένα στενό κορσέ, ένα φίμωτρο στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ουσιαστικά καταργεί την Ελεγκτική Υπηρεσία με το περιεχόμενο της απόφασης και με την ανάδειξη ως μεμπτής συμπεριφοράς κάθε ενέργειας της Υπηρεσίας εντός των αρμοδιοτήτων της, ακόμη και του ύφους, των ανακοινώσεων ή επιστολών της. Η απόφαση αυτή θεωρώ ότι είναι κόλαφος στην ελευθερία έκφρασης και λόγου στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ακούσατε ότι απολύομαι και για το περιεχόμενο ιστοσελίδας για την οποία πολλάκις είχα δηλώσει ότι ουδεμία σχέση έχω. Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο. Είναι κόλαφος στην απαίτηση της κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς.

Ευχαρίστησε όλη του τη νομική ομάδα, τους συναδέλφους του στην Ελεγκτική Υπηρεσία, καθώς και την οικογένειά του. Είπε πως η επόμενη μέρα θα τον βρει ταγμένο στον αγώνα για πάταξη αυτής γάγγραινας που λέγεται διαφθορά και έχει πάρα πολλά πλοκάμια.

«Τον τρόπο θα τον βρούμε.. όντας ελεύθερος μπορώ να ενεργώ χωρίς τον κορσέ που το Συνταγματικό Δικαστήριο θεώρησε ότι πρέπει να έχει ένα συνταγματικό Δικαστήριο».