Όταν η Μπελίντα Παρμάρ επισκέφθηκε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να αγοράσει μια σύγχρονη συσκευή τηλεφώνου … βγήκε από τα ρούχα της με τον πωλητή, ο οποίος προσπαθούσε να της πλασάρει το προϊόν μιλώντας της αργά και με απλοϊκούς τεχνολογικούς όρους θεωρώντας – ίσως – ότι μια γυναίκα δεν θα μπορούσε να κατανοήσει τις λειτουργίες ενός σύγχρονου smartphone (‘έξυπνο κινητό). Τότε ήταν που αποφάσισε να γίνει “γκουρού” στον τομέα και να αποδείξει ότι η τεχνολογία είναι “γένους θηλυκού” – κι όχι μόνο στη … γραμματική.
“Είχα πάει να αγοράσω ένα κινητό και ο πωλητής μού μιλούσε πολύ αργά σαν να ήμουν τελείως χαζή κι όχι μία επαγγελματίας, που αγαπά την τεχνολογία κι έχει χρήματα να ξοδέψει. Δεν αγαπώ τις τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει η τεχνολογία για τη ζωή μου” εξηγεί η Μπελίντα Παρμάρ (Belinda Parmar), συγγραφέας του “Little Miss Geek” και ιδρύτρια του “Lady Geek”, ενός οργανισμού που στόχο έχει να αλλάξει τον τρόπο που οι εταιρείες τεχνολογίας και ηλεκτρονικών παιχνιδιών “μιλούν” στις γυναίκες.
Καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την “τεχνολογία να είναι καθαρά ανδρική υπόθεση”, η Μπελίντα Παρμάρ ίδρυσε το “Lady Geek” που – μεταξύ άλλων – το 2011 αναδείχθηκε ως Best Breakthrough Internet Company. Το ερχόμενο Σάββατο θα μοιραστεί με το κοινό του φετινού TEDxThessaloniki τη δική της “Δύναμη του συν (+)”, που είναι και το μότο της εκδήλωσης.