Μονή Αββακούμ: Συνεχίζεται σήμερα η εξέταση της υπόθεσης

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου η εξέταση της υπόθεσης της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακού

Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρία είχαν κληθεί οι κατηγορούμενοι και ο μάρτυρας κατηγορίας, που είναι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας δεν έλειψαν οι ειρωνείες και οι προειδοποιήσεις εκ μέρους των μοναχών, που σε κάποιες στιγμές έφταναν στα όρια των απειλών, με το Συνοδικό Δικαστήριο να προειδοποιεί κατ’ επανάληψη ότι θα διακόψει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονταν οι μοναχοί, όσα τους αποδίδονται αποτελούν ψέματα ή είναι κατασκευασμένα και ότι η υπόθεση ξέσπασε επειδή αυτοί δεν ήταν σε θέση να δώσουν στον Μητροπολίτη περισσότερα χρήματα από όσα του είχαν δώσει. Μάλιστα, επικαλέστηκαν και μηνύματα (sms) τα οποία φωτογράφησαν από τα κινητά τους τηλέφωνα μέσω των οποίων ο Ταμασού Ησαΐας παρουσιάζεται, όπως υποστηρίζουν να τους ζητά χρήματα. Οι μοναχοί έδειξαν τα μηνύματα και στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Οι μοναχοί απείλησαν και τους Συνοδικούς ότι με τους χειρισμούς τους διαπράττουν και οι ίδιοι ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν κατέθεσαν προηγουμένως όσα στοιχεία ισχυρίζονται, απάντησαν πως τα φύλαγαν για σκοπούς έκπληξης.

Πηγές ανέφεραν πως δεν υπάρχει πρόθεση νέας αναβολής της υπόθεσης και αν χρειαστεί, θα συνεχιστεί η διαδικασία τις επόμενες μέρες με στόχο την ολοκλήρωσή της.