Με τα λόγια που η ίδια είχε γράψει μετά το θάνατο της μητέρας της, ειπώθηκε το στερνό αντίο στη Νίκη Μαραγκού.
«Δεν της πήρα λουλούδια,μα προσπαθώ ισάξια τούτο το σπίτι να φροντίζω, τούτο το σπίτι και τους ένοικους του, όπως με έμαθε αυτή σωστά και μετρημένα. Με προσοχή αντιγράφω τις κινήσεις της, με προσοχή να μην τις φάει ο σκόρος…».
Η μεγάλη λογοτέχνιδα και ζωγράφος Νίκη Μαραγκού , σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα την περασμένη Πέμπτη στη πόλη Φαγιούμ της Αιγύπτου σε ηλικία 64 ετών. Η κηδεία της τελέστηκε από τον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, παρουσία πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών και απλού κόσμου .
Ευγενή, αρχόντισσα, μοντέρνα και σύγχρονη, χαρακτήρισε τη Νίκη Μαραγκού ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος… «Η Νίκη κουβαλούσε μέσα της την Κύπρο , ευγενής, αρχόντισσα της καθ’ ημάς Ανατολής που ήξερε πολύ καλά τι εστί Κύπρος, έψαχνε να προσδιορίσει τον εαυτό της και την Κύπρο γιατί κουβαλούσε τη χώρα της όπου και να πήγαινε και αυτή τη Κύπρο την αναζητούσε στις γειτονικές χώρες, όπως έκανε στο τελευταίο της ταξίδι… Όταν θα περάσουν ακόμη λίγα χρόνια και ο αγαπητός σου εγγονός σου ο Γιώργος θα ψάχνει πώς ήταν οι πρωτινές γυναίκες της Κύπρου, σε αυτή τη μεταλλαγμένη εποχή που εισήλθαμε, θα έχει να του δείξει η θεία του και η μητέρα του το δικό σου έργο , τις γυναίκες της Κύπρου, Ε/κ και Τ/κ που ήξεραν να προσανατολίζονται», είπε…..
Η Νίκη Μαραγκού γεννήθηκε στη Λεμεσό τo 1948. Σπούδασε κoιvωvιoλoγία στo Βερoλίvo. Εργάστηκε στo Κρατικό Θέατρo της Κύπρoυ. Από τo 1980-2007 διεύθυνε τo βιβλιοπωλείο και εκδοτικό οίκο ΚΟΧΛIΑΣ στη Λευκωσία.
Εξέδωσε βιβλία ποίησης και πεζογραφίας και βιβλία για παιδιά. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συγγραφέων και της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Πήρε κρατικά βραβεία για τη δουλειά της και πάμπολλες διακρίσεις.
Έκανε επτά ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έλαβε μέρος στις Μπιεvάλε Χαρακτικής Λoυμπλιάvας τo 1993 και Καίρoυ τo 1996.