Από την καινούργια χρονιά θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι χρειάζεται πολύ δουλειά προκειμένου να αρχίσει και να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη.«Το 2013 θα είναι έτος καμπής. Από την αρχή θα υπάρξει κάποια ανακούφιση και στο δεύτερο μισό θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Αυτό το στηρίζω στο ότι για πρώτη φορά τα χρήματα που προγραμματίστηκαν να μπουν στην οικονομία θα είναι περισσότερα απ’ όσα θα βγουν λόγω λιτότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά, για να στεριώσει η αναπτυξιακή δυναμική και για να αρχίσει να διαχέεται στην κοινωνία. Αλλά θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ».
Αναφερόμενος στην πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη του παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις. «Για να είμαι ειλικρινής, όχι… Άλλωστε καταφέρνουν μόνοι τους να γίνονται απωθητικοί όταν κρύβονται. Γιατί να τους… «κρύβουμε» ή να τους εξαγνίσουμε το φωτοστέφανο του ”διωκόμενου”;»
Παρόμοια είναι τα μηνύματα που στέλνει για την ελληνική οικονομία ο Αντώνης Σαμαράς και στην Κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή». Αν όλα πάνε καλά – είπε ο Πρωθυπουργός – η Ελλάδα βάζει μπρος τις μηχανές για ανάπτυξη από το β’ εξάμηνο του 2013.
Ο πρωθυπουργός κατηγορεί για μια ακόμη φορά το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανήκει στο λόμπι της δραχμής. «Οι πράξεις τους και η πολιτική τους εκεί οδηγεί είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, είτε το παραδέχονται είτε όχι. Τι σημαίνει «μονομερής κατάργηση του μνημονίου» ή «των εφαρμοστικών νόμων του»; Αυτό, και που το είπαν ήταν «βούτυρο στο ψωμί» όσων, εκτός Ελλάδας, ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ!»
Όσο για το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται την τρίτη στη Βουλή δήλωσε πως «προσπαθούμε να μειώσουμε ταφορολογικά βάρη και των μισθωτών και των επιχειρήσεων χτυπώντας την φοροδιαφυγή. Μικρότερους φορολογικούς συντελεστές, δίκαιη κατανομή βαρών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Είναι πιο απλό, πιο αναπτυξιακό, μπορεί να
αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία και επανορθώνει σε μεγάλο βαθμό κάποιες από τις αδικίες που υπήρχαν πριν, όπως η αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων. Όμως διορθώνει και κάποιους από τους παραλογισμούς που υπήρχαν πριν, αφού επιδόματα θα δίνονται από το πρώτο παιδί, αλλά με εισοδηματικά κριτήρια».