Καταζητείται ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους – Απέδρασε ενώ βρισκόταν στο πατρικό του

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Δώρου Θεοφάνους, άλλως «κομμωτής», 42 ετών, κατάδικος, ο οποίος καταζητείται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, που διαπράχθηκε σήμερα 26/09/2024, στην Πάφο.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε άδεια εξόδου για προσωπικούς λόγους ο 42χρονος ισοβίτης.

Σύμφων με πληροφορίες, ο ισοβίτης είχε λάβει άδεια για να επισκεφτεί οικεία του πρόσωπα στην Πάφο υπό τη συνοδεία τριών μελών της Μονάδας Μηχανοκίνητης Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) και τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο 42χρονος ενώ είχε μεταβεί στο χώρο όπου βρίσκονταν τα οικεία του πρόσωπα, δραπέτευσε από το παράθυρο. Η άδεια εξόδου που έλαβε ο ισοβίτης καλύπτεται από τον Περί Φυλακών Νόμο του 1996. Στο άρθρο 16 της νομοθεσίας προβλέπεται πως ισοβίτης, ο οποίος έχει εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια της ποινής του δικαιούται να αιτηθεί και να λάβει άδεια εξόδου για προσωπικούς λόγους.

Ο Θεοφάνους τον Δεκέμβριο του 2011 είχε δολοφονήσει την 24χρονη έγκυο σύντροφό του, Γιούλια Οπόροκ (με τρεις πυροβολισμούς στο πρόσωπο, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα) και είχε προκαλέσει τον πνιγμό της 3χρονης κόρης της, Βικτώρια, ενώ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Οκτώβριο του 2012.