Κατέρρευσε τοίχος ρωμαϊκής βίλας στην Πομπηία

Εδώ και δύο χρόνια στην Πομπηία σημειώνονται καταστροφές στην αρχαία πόλη. Σήμερα κατέρρευσε τμήμα τοίχου ρωμαϊκής βίλας σε μία ζώνη της πόλης που είχε έρθει στο φως στις αρχές του 19ου αιώνα και στην οποία είχε απαγορευτεί η είσοδος στους επισκέπτες, εδώ και πολύ καιρό, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση αρχαιολογικών χώρων Νάπολης και Πομπηίας… “Η ασφάλεια (αυτής της ζώνης) παραμένει προτεραιότητα του Μεγάλου Σχεδίου της Πομπηίας και επίκειται η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο αυτό», .

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε υποχωρήσει η δοκός στήριξης της κεραμοσκεπής στην περίφημη Βίλα των Μυστηρίων, η οποία πάντως παραμένει ανοιχτή για το κοινό. Είχε επίσης καταρρεύσει κολόνα  στην εξωτερική αυλή του σπιτιού του Λορέιους Τιμπουρτίνους, τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ είχαν προηγηθεί καταρρεύσεις τοίχων στο Σπίτι των Μονομάχων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει κονδύλι ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει το σχέδιο αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.