Σε ένα καλό καθορισμένο σχέδιο της Γερμανίας θεωρείται η προσπάθεια για καταστροφή του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ανάπτυξης των υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο με προσπάθεια εκδίωξη τους, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Pravda.ru. το οποίο αναφέρει ότι “μετά από τα γεγονότα στην Κύπρο, οι Ευρωπαίοι θα μεταφέρουν χρήματα σε Γερμανικές τράπεζες”.
“Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι η καταστροφή της Κύπρου ως ενός χώρου όπου αναπτύσσονταν οι υπεράκτιες εταιρείες, η υπεράκτια ζώνη, ήταν “τρομερό λάθος” της ευρωπαϊκής πολιτικής και έγινε για να πατάξει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από Ρώσους ολιγάρχες”, αναφέρεται.
Οι ΗΠΑ και το ΗΒ, σημειώνεται, έχουν βρει σύμμαχο στην Ευρώπη, την Γερμανία. “Η Γερμανία, κρίνοντας από τα γεγονότα στην Κύπρο, ενεπλάκη ενεργά στην διαδικασία, αφού έχει μια πραγματικά ισχυρή οικονομία. Οι Γερμανοί επίσης έχουν τον Υπουργό Οικονομικών Βολφαγκ Σόιμπλε, ο οποίος είναι “ένας γκρίζος καρδινάλιος και η κινητήρια μηχανή πίσω από τη διαδικασία””, προστίθεται.
Στην είδηση γίνεται αναφορά στην συνέντευξη Σόιμπλε τον Νοέμβριο του 2011 στην The New York Times όπου δηλώνει ότι οι ενέργειες της Γερμανίας στην Κύπρο δεν ήταν τραγικό λάθος, αλλά ένα καλό καθορισμένο σχέδιο.
Το σχέδιο, όπως αναφέρεται, είναι να επιτευχθεί η δημιουργία ενός κεντρικού ελέγχου και η χρήση πίεσης στις χρηματαγορές από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Γερμανία.
Η ανάλυση δείχνει, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ότι αυτό είναι ένα μέρος του σχεδίου για την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης που απαιτούνται για την επικείμενη κατάρρευση της πυραμίδας του χρέους των ΗΠΑ ενώ τίθεται και το ερώτημα “αν η Ρωσία εμπλέκεται σε όλη αυτή την διαδικασία”.
Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται επίσης, η δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για πιθανή αποχώρηση από την ΕΕ καθώς και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ελεύθερης οικονομικής ζώνης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.
Γίνεται σαφές, σημειώνεται, ότι αυτό έχει να κάνει με ένα σχέδιο για αλλαγή της τάξης πραγμάτων των παλιών παγκοσμίων παικτών αλλά νέων συμμαχιών που να μην αφήνει χώρο για αδύνατους κρίκους με την μορφή περιφερειακών αδύνατων