“Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να υπερασπίζεται, όχι να διώκει τους υπερασπιστές της”

Σήμερα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνοδευόμενος από στελέχη του Κινήματος, φίλους και απλούς πολίτες, βρέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο ακτιβιστές, Κύπριους πολίτες Οζ Καραχάν και Γιώργο Ττάτη. Οι δύο ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία την 1η Οκτωβρίου, ημέρα των εορτασμών της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, επειδή προσπάθησαν να υπερασπιστούν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και να καταδικάσουν κάθε πρόταση που οδηγεί στη διχοτόμηση.

Αντί η κυβέρνηση να ενθαρρύνει κοινές δράσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που αντιστρατεύονται το τουρκικό αφήγημα περί «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», οδηγεί τους ακτιβιστές στα δικαστήρια και τους στέλνει πίσω από τα σίδερα.

Η λέξη που περιγράφει αυτή την κατάσταση είναι μία: Ντροπή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σύλληψη των δύο ακτιβιστών και καλούμε την κυβέρνηση να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης και την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των πολιτών της Κύπρου, που παλεύουν ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης.