ΕΥΡΩΚΟ: Η ποινική διαδικασία να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της διερεύνησης ευθυνών για την οικονομία

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Σταύρος Βιολάρης, με δηλώσεις του χαρακτήρισε την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να διατάξει την ποινική διερεύνηση των ευθυνών για την οικονομία ως θετική εξέλιξη.

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να διατάξει την ποινική διερεύνηση των ευθυνών για την οικονομία. Η ποινική διερεύνηση εξυπηρετεί τη διακηρυγμένη επιδίωξη όλων, ότι πρέπει να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μόνο έτσι θα υπάρξει κάθαρση και θα αποφύγουμε την επανάληψη παρομοίων φαινομένων στο μέλλον», δήλωσε ο Σταύρος Βιολάρης και συνέχισε:

«Η Νομική Υπηρεσία πρέπει να λειτουργήσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της διαδικασίας διερεύνησης των ευθυνών για την οικονομία και να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Οι πολίτες απαιτούν την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία όσων οδήγησαν τον τόπο μας στη σημερινή οικονομική καταστροφή είτε αυτοί είναι σε πολιτικό, οικονομικό ή τραπεζικό επίπεδο. Η Νομική Υπηρεσία μπορεί να αξιοποιήσει το υλικό της εργασίας της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία και το υλικό που έχει κατατεθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου», κατέληξε.

Επίσης ο  Σταύρος Βιολάρης,  κάλεσε όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου να λειτουργήσουν με μοναδικό γνώμονα τη συνέχιση της παρουσίας της τράπεζας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

«Ελπίζουμε ότι στις διαβουλεύσεις της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου με τη συντεχνία των υπαλλήλων, όλες τις πλευρές θα λειτουργήσουν με μοναδικό γνώμονα την έξοδο της Τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε μια ομαλή δραστηριότητα, μακριά από περιορισμούς γιατί μόνο έτσι μπορεί να συμβάλει στην τιτάνια προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να στηριχθεί και αυτό θα επιτευχθεί όχι μόνο μέσω των κυβερνητικών ενεργειών, αλλά και μέσω αποφάσεων ευθύνης που επιβάλλεται να λάβουν η διοίκηση της Τράπεζας και η συντεχνία των υπαλλήλων της», κατέληξε ο κ. Βιολάρης.