ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Ζήλεψε…η Μέρκελ και καλεί Αναστασιάδη», γράφει ότι επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Γερμανία απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Γράφει αλλού ότι περιορίστηκε σημαντικά ο κατάλογος αξιωματούχων που δικαιούνται λιμουζίνα, με το νόμο που ψήφισε η Βουλή. Δικαιούχοι είναι μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής και οι εκάστοτε πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας και Βουλής. Αναφέρει επίσης ότι θα προσφέρεται φορολογική έκπτωση 25% σε όσες επιχειρήσεις εργοδοτούν Κύπριους ανέργους.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Στο κύριο θέμα της «Κουρεύουν και την κοινωνική σύνταξη» και γράφει ότι πέραν των 3.000 δικαιούχων κοινωνικής σύνταξης, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες, θα στερηθούν το επίδομα. Αναφέρεται επίσης σε απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια Μεννόγειας όπου κρατούνται μετανάστες, οι οποίοι πρόκειται να απελαθούν και διερωτάται αν αυτό πρόκειται για νέο ηφαίστειο μετά τις Κεντρικές Φυλακές. Η «Σ» γράφει ότι η Επιτροπή Υγείας εντόπισε προβλήματα στο θέμα του ελέγχου της ποιότητας του αίματος που προορίζεται για μετάγγιση, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλές για τους ασθενείς.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο κύριο του θέμα «Κατάθεση-σοκ του Ρουμάνου» γράφει στο ότι ο 22χρονος Ρουμάνος που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά τον ομαδικό βιασμό του κατονομάζει τέσσερα πρόσωπα. Ειδική ομάδα ανακριτών ερευνά μία προς μία τις υποθέσεις των Φυλακών. Γράφει επίσης ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα διοριστεί από την αυστριαλιανή Κυβέρνηση Ύπατος Αρμοστής της χώρας στο Λονδίνο. Η αποχώρησή του από τα καθήκοντά του στο Κυπριακό δεν θα γίνει αμέσως. Ο «Φ» αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ετοιμάζεται για επίσκεψη στο Βερολίνο στις 6 Μαϊου.
ΧΑΡΑΥΓΗ: Τιτλοφορεί το κύριο θέμα της « ‘Σκούπα’ στην κοινωνική πρόνοια» και γράφει ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη βάλθηκε να μην αφήσει τίποτε από το κράτος πρόνοιας που απολάμβανε τα τελευταία χρόνια η κυπριακή κοινωνία αφού έκοψαν 10 εκ. ευρώ και θέλουν να κόψουν άλλα τρία από την κοινωνική σύνταξη. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ που προειδοποιεί για «κατακρεούργηση της υγείας», με αφορμή το θάνατο 11 θαλασσαιμικών λόγω έλλειψης κονδυλίων για φάρμακα. Αλλού αναφέρει ότι ο νομπελίστας Πωλ Κρουγκμαν εκτιμά ότι το ευρώ είναι ‘ζουρλομανδύας’ και ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά ενώ δηλώνει σοκαρισμένος από την απουσία συμμαχίας μεταξύ των χωρών του μνημονίου.
Cyprus Mail: Προβάλλει το κύριο θέμα της με τίτλο «Σημαντική ώθηση αλλά δεν αλλάζει το παιχνίδι» και γράφει ότι η άρση των περιορισμών στην ανάπτυξη γης εντός των μη στρατιωτικών περιοχών των Βρετανικών Βάσεων μπορεί να είναι ένα βήμα στην ορθή κατεύθυνση αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει την ήδη κατεστραμμένη οικονομία, εκτιμούν παρατηρητές. Αλλού αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες βράδυ στο London School of Economics όπου δήλωσε ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δώσει στην Κύπρο την ευκαιρία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή ειρήνη. Αναφέρεται επίσης στην έναρξη των εργασιών του Famagusta Ecocity Project στη Δερύνεια.
The Cyprus Daily: Κάτω από τον τίτλο «Έντονο ενδιαφέρον», γράφει ότι η Βρετανία εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά δρώμενα στην Κύπρο και αυτό διαπιστώθηκε κατά τις επαφές στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, και τις επιμέρους επαφές των υπουργών που τον συνοδεύουν. Αλλού αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία με τη διαφυγή προσώπων που καταζητούνται στα κατεχόμενα. Προβάλλει επίσης συνέντευξη προς το ΚΥΠΕ του Επίσκοπου Νεαπόλεως Πορφύριου, Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ ο οποίος είπε ότι εντός του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιστροφή στην Κύπρο των αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν.
Το Κυπριακό Ποντίκι: Στο κύριο θέμα του με τίτλο «Βρετανική βούλα», γράφει ότι καθοριστική ήταν η παρέμβαση της βρετανικής πλευράς στην προσπάθεια να εξευρεθεί η λεγόμενη «χρυσή τομή» σε ό,τι αφορά το κοινό ανακοινωθέν της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στις υποψηφιότητες στο ΔΗΚΟ και γράφει ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, τη θέση του ΓΓ και του Οργανωτικού Γραμματέα. Αναφέρεται επίσης στο θέμα των Κεντρικών Φυλακών και γράφει για «κάποιες αλήθειες που δεν λέχθηκαν».