Μαζική ήταν η πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία.
Του συλλαλητηρίου προπορεόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».
Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και κατευθύνονται προς την αμερικανική πρεσβεία.
Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».
Προς την πρεσβεία του Ισραήλ συνέχισε μεγάλο μέρος της πορείας
Μεγάλο μέρος της πορείας για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μετά την αμερικανική πρεσβείσ συνέχισε προς την πρεσβεία του Ισραήλ.
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μια ομάδα περίπου 40 ατόμων είχαν βάλει σε φωτιές σε κάδους ενώ πέταξαν και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.
Λόγω των επεισοδίων είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύμα της Ούλοφ Πάλμε.