Επίσκεψη Παπαδούρη σε ανεγειρόμενη κατοικία κατά μήκος κοίτης ποταμού, στις Πλάτρες

Μετά τις σχετικές καταγγελίες που δεχθήκαμε για ανέγερση κατοικίας παραπλεύρως της κοίτης ποταμού στις Πλάτρες, επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Λεμεσού και τεχνικών (τους οποίους και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση) το χώρο αυτό για επί τόπου επιθεώρηση, δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Σταύρος Παπαδούρης.

Εκ πρώτης, διαπιστώσαμε τα εξείς:

  1. Ο χώρος ανάπτυξης είναι σε οικιστική περιοχή και απέχει κάποια μέτρα από την περιοχή νατούρα του Δασικού Πάρκου Τροόδους.
  2. Για την κατοικία έχει εκδοθεί πολεοδομική άδεια η οποία έχει λήξει πριν 1 μήνα.
  3. Έχει γίνει αίτηση για έκδοση άδειας οικοδομής, η οποία δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
  4. Το όριο απόστασης των κατασκευαστικών από την κοίτη του ποταμού έχει καθοριστεί από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στα 5 μέτρα.

Προσωπικές διαπιστώσεις:

  1. Η έναρξη των όποιων οικοδομικών εργασιών ΔΕΝ επιτρέπεται πριν την εξασφάλιση της άδειας οικοδομής. Ως εκ τούτου ο ΕΟΑ Λεμεσού πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση διατάγματος για άμεση αναστολή των όποιων εργασιών μέχρι και την έκδοση της άδειας οικοδομής.
  2. Με μια πρόχειρη μέτρηση φαίνεται να μην έχει διατηρηθεί η απόσταση των 5 μέτρων καθ όλην την κατασκευή του έργου που εφάπτεται στην κοίτη του ποταμού.

Αυτό θα εξακριβωθεί μετά από επίσημη χωρομέτρηση από πλευράς κτηματολογίου.

Αν όντως αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να κατεδαφιστεί οποιοδήποτε μέρος της οικοδομής επεμβαίνει στα 5 μέτρα.

Για τα περαιτέρω θα περιμένουμε την έκθεση από πλευράς Επαρχιακού Οργανισμού από βδομάδας.