Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα ως προς την υπόθεση του νεκρού εμβρύου στα βιολογικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, έκρινε η υπουργός Υγείας και διέταξε πειθαρχική έρευνα. Πρέπει, όπως τόνισε, να διερευνηθεί «κατά πόσον δόθηκαν οδηγίες για να εκτελεστούν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες και κατά πόσον τηρήθηκαν ή όχι. Δημιουργούνται πολλά ερωτήματα κατά πόσον είναι ένα άτομο ή πολλά άτομα που εμπλέκονται”.
Ως προς την υπόθεση της εγκύου που, όπως είχε υποστηρίξει και με επιστολή της προς την υπουργό Υγείας Ανδρούλα Αγρότου , είχε ταλαιπωρηθεί από γιατρούς του Μακάρειου νοσοκομείου όταν πήγε να εξεταστεί και της είπαν ότι δεν είδαν καρδιακή λειτουργία του εμβρύου, η Υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πειθαρχικού ελέγχου καθώς οι γιατροί δν προχώρησαν σε ιατρικές πράξεις που δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.
Επειδή δεν κατέστη δυνατή η απεικόνιση εμβρυακών στοιχείων και καταγραφή καρδιακής λειτουργίας ως αναμενόταν να υπάρχει σε μια κύηση επτά εβδομάδων δόθηκαν οδηγίες στην γυναίκα για επανεξέταση.
Οι γιατροί ουδέποτε συνέστησαν στην γυναίκα τερματισμό της κύησης παρότι ανησύχησαν γι΄ αυτό, επεσήμανε η κ. Αγρότου. Η λειτουργός η οποία διερεύνησε την υπόθεση, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα. Είναι πιθανόν οι γιατροί που εξέτασαν την γυναίκα να μην διατύπωσαν σωστά την υποψία τους για αποβολή, με αποτέλεσμα να εκληφθεί από την γυναίκα ότι της μίλησαν για αποβολή ή και για τερματισμό της κύησης και να αναστατωθεί. Επίσης, ίσως είχαν λιγότερες εμπειρίες στους υπερήχους ενώ παράλληλα, το μηχάνημα υπερηχογραφημάτων στο Μακάρειο δεν ήταν τόσο σύγχρονο.
Το θέμα παραπέμπεται στο αρμόδιο τμήμα που είναι το τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του οποίου ο Διευθυντής Ανδρέας Γεωργίου έχει οδηγίες να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες με στόχο να απευθυνθούν στο μέλλον παρόμοιες περιπτώσεις.