ΔΗΣΥ: Απάντηση στο ΑΚΕΛ για τα περί ιδιωτικοποίησης της Cyta

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου μέσω γραπτής δήλωσης απόψε δίνει απάντηση στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ αναφορικά με το ζήτημα που ηγέρθη στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση της Cyta.

Ανακοινώνει εξάλλου ότι ο Πρόεδρος του κόμματος έστειλε ήδη απαντητική επιστολή στον Άντρο Κυπριανού.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι αποδεικνύεται “ότι τα πραγματικά γεγονότα ήταν όπως τα ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού σήμερα στη Βουλή και ότι ουδέποτε κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή για ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ έναντι κάποιου τιμήματος”.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, ουδέποτε η κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη είχε προχωρήσει σε οποιανδήποτε απόφαση για πώληση της ΑΤΗΚ. Ο κ. Προδρόμου διευκρινίζει ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 47.536, ημερομηνίας 24 Μαρτίου 1998, που επαναβεβαιώθηκε με την απόφαση αρ. 49.095, ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 1999, “δεν έκανε λόγο για πώληση της ΑΤΗΚ, αλλά για μετατροπή της σε μετοχική εταιρεία”.

Επίσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου ούτε στη μια ούτε στην άλλη ημερομηνία και προσθέτει ότι οι δυο αποφάσεις είναι στη διάθεση του καθενός, προκειμένου να διαπιστώσει ότι “γίνεται λόγος μόνο για μετατροπή της ΑΤΗΚ σε μετοχική εταιρεία (και όχι για πώληση) και, φυσικά, δεν αναφέρεται κανένα ποσό χρημάτων”.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει ακόμη στη γραπτή του δήλωση ότι το σχετικό νομοσχέδιο, αρ. 3483, με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2001, που κατατέθηκε στη Βουλή επί υπουργίας Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ως αντικείμενο, επίσης, “τη μετατροπή της ΑΤΗΚ σε μετοχική εταιρεία και όχι την πώλησή της”.

“Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συγχέει άσχετα γεγονότα και θεωρεί ότι μια εκτίμηση που είχε γίνει από την Τράπεζα Αναπτύξεως το 1996 για την αξία της ΑΤΗΚ ήταν και… η τιμή πώλησης. Ποιά σχέση όμως μπορούσε να έχει ο Α. Νεοφύτου (ο οποίος το 1996 ήταν… δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς) με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας Αναπτύξεως; Και πώς ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μπορεί να ισχυρίζεται ότι έφερε ο ίδιος νομοσχέδιο «με τιμή πώλησης 125 εκατομμύρια ευρώ» όταν κάτι τέτοιο δεν συνέβηκε ποτέ;”, διερωτάται τέλος ο κ. Προδρόμου.