Αναμένεται σήμερα να λυθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, η διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του 77χρονου που με το ταχύπλοό του εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.
Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό από την Παρασκευή, μετά την απολογία του.
Το θέμα της τραγωδίας της Αίγινας μεταφέρθηκε στο πολιτικό πεδίο με την ερώτηση 33 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους», υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα, το ζήτημα «της τρίωρης ακατανόητης απουσίας» του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.
Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 33 βουλευτές, «Μία εβδομάδα μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους. Αποκορύφωμα το γεγονός, ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, αν και το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για τη σύγκρουση στις 12:30, ο 77χρονος χειριστής παρουσιάστηκε ο ίδιος στο Λιμεναρχείο της Αίγινας στις 15:30. Επί τρεις ώρες δηλαδή αφέθηκαν ανενόχλητοι να εξαφανίσουν τους συνεπιβάτες και να εγκαταλείψουν το ταχύπλοο με τον τρόπο που ήθελαν».
Να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στην πρώτη απάντησή του, υπογραμμίζοντας πως θα δοθεί ειλικρινής και πλήρης απάντηση σε όλα τα ερωτήματά των βουλευτών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
«Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου», σημειώνει στην απάντησή του ο κ. Δρίτσας.