Την τελευταία της πνοή άφησε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.
Η Ζωή Φυτούση πέθανε απόψε σε ηλικία 86 χρονών. Σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.
Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της Γιώργος Γεωργίου με ανάρτηση στο Facebook.
Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1931 στην Αθήνα (η καταγωγή της από τη Χίο) όπου, μεγάλωσε, σπούδασε και έμενε μόνιμα.
Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Είχε τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη που ερμήνευσε, «φέρτε μου ένα μαντολίνο». Είχε γυρίσει γύρω στις 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Σπουδές: Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου, Μιχ. Κουνελάκη. Πρώτη εμφάνιση το 1953, στο Θέατρο Σαμαρτζή, με το έργο, «Η μαρκησσία της φτωχογειτονιάς». Στις 12/08/1953 έγινε μέλος της ΣΕΗ.
Ήταν ταλαντούχα και στη συγγραφή και από 11 ετών έδινε κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες ενώ είχε εκδώσει τα εξής βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».
Το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς» βραβεύτηκε και περιελήφθη στην Anthologia di poeti Italiani e Greci, Academia Internationale di Propaganda Culturale, 1996. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Αγωγή για την έκδοση του βιβλίου Εργασίαι Σπουδαστών.
Το 2008 από τις εκδόσεις Ερωδιός εκδίδεται το βιβλίο της Μένανδρος, Γνώμαι Μονόστιχοι, σε έμμετρη απόδοση, από την ίδια.
Η Ζωή Φυτούση από το 1961 σταδιοδρόμησε παράλληλα και ως τραγουδίστρια. Ανέπτυξε, επίσης, συνδικαλιστική δραστηριότητα και συμμετείχε στους αγώνες για τα επαγγελματικά προβλήματα των ηθοποιών. Τιμήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού αλλά και από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές για τη Ψυχαγωγία των Ενόπλων Δυνάμεων και για το σύνολο της καλλιτεχνικής της προσφοράς.