Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου πριν από το Πολιτικό Γραφείο για καταστατικές αλλαγές
Πλησιάζουμε στην κορύφωση μιας μεγάλης συμπεριληπτικής διαδικασίας, θέτουμε σήμερα τις εισηγήσεις για τις καταστατικές αλλαγές ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου. Και θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την Επιτροπή Καταστατικού για το δύσκολο και επίπονο έργο της συλλογής και κωδικοποίησης των εισηγήσεων.
Αξιοποιούμε πλήρως την τεχνολογία για να ανοίξουμε το κόμμα μας στα 50,000 μέλη. Θεσμοθετούμε σύγχρονες μεθόδους για να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη βάση του κόμματος μας, τον κόσμο μας που είναι η δύναμη μας. Διευρύνουμε τα συλλογικά όργανα και τους μηχανισμούς παραγωγής πολιτικής. Και οδηγούμαστε στο Παγκύπριο μας Συνέδριο το Σάββατο.
Πρωτοβουλία η οποία διασαφηνίζω ήταν συνειδητή επιλογή προκειμένου να κλείσουμε ανοικτά κεφάλαια και να προσαρμόσουμε το καταστατικό μας στα σύγχρονα πολιτικά δεδομένα.
Γιατί έχουμε ακούσει τα πάντα τις τελευταίες μέρες. Έχει αναπτυχθεί μια απίστευτη παραφιλολογία. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ισχυρισμό ότι προωθείται όπως ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να είναι αυτόματα ο μόνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση / εισήγηση, αλλά η επιλογή του υποψηφίου να γίνεται από το σύνολο των μελών ή από το Ανώτατο.
Ο ΔΗΣΥ προχωρεί συντεταγμένα στην πορεία για ενότητα, εκσυγχρονισμό και ανασυγκρότηση με διαφάνεια και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες με όσες εισηγήσεις κατατέθηκαν γραπτώς και εντός προθεσμίας.
Στόχος είναι να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί και ενωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία.