ΑΚΕΛ: Θεσμική ομερτά και κλίμα τρομοκρατίας εμποδίζουν την κάθαρση του ποδοσφαίρου

Για θεσμική ομερτά και κλίμα τρομοκρατίας που εμποδίζουν την κάθαρση του ποδοσφαίρου, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Ο δρόμος για την κάθαρση του κυπριακού ποδοσφαίρου θα είναι μακρύς και δύσκολος γιατί απέναντί μας έχουμε τη θεσμική ομερτά, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας με εκβιασμούς και βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος μαρτύρων.

Επιπρόσθετα, τα όσα ακούστηκαν και χθες στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση του Συναγερμού επί χρόνια έθετε εμπόδια σε κάθε θεσμό που θα μπορούσε να σπάσει το απόστημα και να κτυπήσει τα κυκλώματα. Υπάρχουν αδιαμφισβήτητες ευθύνες γιατί μέχρι σήμερα κανένας δεν τιμωρήθηκε είτε για κόκκινους φακέλους, είτε για χειραγώγηση αγώνων. Ταυτόχρονα, σε αυτό το τοπίο έρχονται να προστεθούν κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων αξιωματούχων της ΚΟΠ αλλά και για παρακώλυση των ερευνών από αξιωματούχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Προφανώς θα αναμένουμε το αποτέλεσμα τόσο των ποινικών ερευνών όσο και των ερευνών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Αλλά αυτή η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ. Καθοριστικής σημασίας είναι βέβαια η πολιτική βούληση που θα πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση. Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και του αθλητισμού ειδικότερα πρέπει να ενωθούν απέναντι στα κατεστημένα και κυκλώματα για να επέλθει πραγματική κάθαρση και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.