Η εικόνα που παρουσίασε το Αεροδρόμιο Λάρνακας την περίοδο του Πάσχα δεν τιμά την Κύπρο και καταγράφεται ως ένα απαράδεκτο γεγονός. Ο συνδυασμός χαλασμένων μηχανημάτων ελέγχου και ανεπαρκούς στελέχωσης οδήγησε σε τεράστιες ουρές, ταλαιπωρία και δικαιολογημένη αγανάκτηση από ντόπιους και ξένους ταξιδιώτες.
Σε μια χώρα που ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης μια τέτοια εικόνα φανερώνει αποτυχία σχεδιασμού σε πολλά επίπεδα. Αν η Κύπρος φιλοδοξεί να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός, η πρώτη και τελευταία εικόνα που αντικρίζει ένας επισκέπτης στα αεροδρόμια της χώρας δεν μπορεί να είναι εικόνα χάους.
Το γεγονός ότι τόσες μέρες μετά δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης εντείνει τις ανησυχίες και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ικανότητά της να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης πόσο μάλλον να χειριστεί το θέμα.