Μ. Σάββα: Αναγνωρίζει ο Πρόεδρος ότι αυτοί που έκαναν τη διαφθορά συνώνυμο της Κύπρου έχουν όνομα και διεύθυνση;

Δήλωση Μαρίνας Σάββα, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις χτεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην χθεσινή του ομιλία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προχώρησε, για πρώτη φορά, σε μια σοβαρή παραδοχή. Ότι στην Κύπρο δεν έρχονται επενδύσεις γιατί «αυτή τη στιγμή η επικράτηση στο διεθνές οικονομικό, επιχειρηματικό περιβάλλον για την Κύπρο, είναι ότι υπάρχει διαφθορά». Πρόσθεσε επίσης ότι η Κυβέρνηση έχει εντάξει ένα σημαντικό ποσό στον Προϋπολογισμό για «rebranding», για ν’ αποκαταστήσει τ’ όνομα της Κύπρου.

Παραδέχεται δηλαδή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ότι τελικά στη διαφθορά δεν επιδίδονται οι γονείς όταν γράφουν τα παιδιά σε διαφορετικές ενορίες από τη δική τους όπως έλεγε προεκλογικά, αλλά η δεκαετής διακυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ, στην οποία υπηρέτησε από θέσεις-κλειδιά και ο ίδιος και σήμερα δηλώνει περήφανα συνεχιστής της, η οποία σπίλωσε τ’ όνομα της Κύπρου διεθνώς;

Αναγνωρίζει ότι αυτοί που έκαναν τη διαφθορά συνώνυμο της Κύπρου έχουν όνομα και διεύθυνση;

Αν ναι, τότε ξέρει από πού να ξεκινήσει το rebranding, οδηγώντας στη δικαιοσύνη όσους έχουν την ευθύνη για τ’ απανωτά σκάνδαλα που αμαύρωσαν τ’ όνομα της Κύπρου.

Αν εννοεί όσα λέει, ας ξεκινήσει με το διορισμό ποινικών ανακριτών για την τιμωρία όσων ευθύνονται για το τεράστιο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.