Σειρά θεωριών συνωμοσίας έχουν περάσει στο προσκήνιο με την είδηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από το περιβόητο tweet με το οποίο ο δισεκατομμυριούχος πρότεινε ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τις αναφορές ότι μίλησε στον Πούτιν πριν από το επίμαχο tweet.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ίαν Μπρέμερ, πρόεδρος και ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Eurasia Group, αποκάλυψε ότι ο Μασκ τού είχε εκμυστηρευτεί τη συνομιλία με τον Πούτιν.
Ο Μασκ, ωστόσο, αρνείται τους παραπάνω ισχυρισμούς του επιστημονικού αναλυτή.
«Έχω μιλήσει με τον Πούτιν μόνο μία φορά, πριν από περίπου 18 μήνες. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν το διάστημα» έγραψε ειδικότερα στο Twitter.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Tesla ζήτησε από 107,7 εκατ. ακολούθους στο Twitter να ψηφίσουν πάνω σε ένα ερωτηματολόγιο με τις λύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ανάμεσα στις προτάσεις, το δημοψήφισμα σε κατεχόμενα εδάφη τα οποία το Κρεμλίνο σχεδίαζε να προσαρτήσει.
«Η Ρωσία θα φύγει εάν αυτό θελήσει ο λαός» είχε πει ο δισεκατομμυριούχος.
Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής, το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει πως τέσσερις ουκρανικές περιοχές ανήκουν σε ρωσικά εδάφη, επικαλούμενο το απότελεσμα των δημοψηφισμάτων, κάτι όμως που τόσο το Κίεβο όσο και η Δύση το χαρακτηρίζουν διαδικασία απάτης.