Σε ανακοίνωση της η Νομική υπηρεσία με αφορμή δημοσιεύματα σε σχέση με θανατηφόρο δυστύχημα που εκδικάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και σύμφωνα με τα οποία δεν κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας ο σύζυγος της θανούσης στο δυστύχημα αναφέρει ότι έχει προβεί σε διερεύνηση του χειρισμού της υπόθεσης.
Επισημαίνει ότι τελικός κριτής για τον ορθό χειρισμό της υπόθεσης είναι το Δικαστήριο, και ότι η κριτική συχνά μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες εντυπώσεις.
“Η Δημόσια Κατήγορος, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, έχοντας υπόψη το σύνολο του μαρτυρικού υλικού, έκρινε ότι η μαρτυρία του συζύγου του θύματος δεν ήταν αναγκαία για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος ενόψει του περιεχομένου της κατάθεσής του και της επαρκούς άλλης μαρτυρίας που υπήρχε για την προώθηση της υπόθεσης”, αναφέρει.
Προσθέτει ότι “για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, συμπεριλαμβανομένου αστυνομικού, ο οποίος έδωσε σαφή περιγραφή σε σχέση με τις συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος”.
“Σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, το θύμα `ενήργησε απρόβλεπτα και απότομα`, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη σύγκρουση. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο”, αναφέρει η Νομική Υπηρεσία.
Όπως επισημαίνει, “σε κάθε υπόθεση, η οποία εκδικάζεται ενώπιον Δικαστηρίου, ο λειτουργός που είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη της παρουσίασής της είναι ο κατ΄ εξοχήν αρμόδιος για να αποφασίσει και τον τρόπο χειρισμού της”.
“Τελικός κριτής για τον ορθό χειρισμό της υπόθεσης είναι το Δικαστήριο. Η αβασάνιστη, ακόμα και καλόπιστη κριτική, που συχνά γίνεται, τις πλείστες φορές χωρίς σαφή, πλήρη και ξεκάθαρη εκ των προτέρων γνώση των περιστατικών μιας υπόθεσης, συχνά μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες εντυπώσεις, δημόσια, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κατά τρόπο μάλιστα που ενδεχομένως αδικαιολόγητα, ενώ δεν υπάρχει ίσως πρόθεση, με το δημόσιο σχολιασμό, κάτω από τις πιο πάνω προϋποθέσεις, να πλήττεται και το κύρος απονομής της Δικαιοσύνης”, αναφέρει.