«Σύνδρομο Κληρίδη» σοβαρής μορφής, έχει η διακυβέρνηση Αναστασιάδη
Δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου, αλλά η πραγματικότητα.
Η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, στη δεύτερη τουλάχιστον θητεία του, πάσχει σοβαρά και θυμίζει τα προβλήματα που αντιμετώπισε η διακυβέρνηση Κληρίδη από το 1998 μέχρι το 2003 οπόταν όλα τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης ήταν στον…αυτόματο πιλότο και οι ζημιές συσσωρεύονταν.
Φωνάζει αλλά…
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλώνει, πολλές από τις δυνάμεις του στο Κυπριακό – έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί και την αυξανόμενη πίεση της αντιπολίτευσης, με διαφορετικές μάλιστα αφετηρίες, ανάμενε από τους Υπουργούς του να τρέξουν τα θέματα καθημερινότητας και εύρυθμης λειτουργίας του κράτους.
Αμ δε….
Αντίθετα η laimitomos.com γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλές από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου δεν τις λες και υγιεινό περίπατο των Υπουργών….
Άλλωστε και να το έλεγαν αυτό οι φωνές Αναστασιάδης, ακούγονται ενίοτε και σε χώρους που δεν θα έπρεπε καθώς υπάρχουν τα μάτια και τα αφτιά των δημοσιογράφων..
Η λίστα των προβλημάτων, πολλά εκ των οποίων χρονολογούνται, μεγαλώνει επικίνδυνα και πολλαπλασιαστικά πλέον θέτει ψηλά εμπόδια για πετυχημένη πενταετία.
Μακραίνει η λίστα…
Ο πιστωτικός λογαριασμός της δεύτερης πενταετίας είναι πολύ μεγάλος και μυρίζει μνημόνιο για επαναφορά. Και όπου λέμε μνημόνιο εννοούμε αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα.
Έχουμε και λέμε:
- ΓΕΣΥ, μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης, ψηφιακή μεταρρύθμιση, τομέας παιδείας, κοινωνική παρέμβαση κράτους, αστυνομία και τρόπος συμπεριφοράς, τράπεζες, στήριξη αγροτών, στήριξη της οικογένειας με χαμηλές τιμές σπιτιών και ενοικίων, πιστοποίηση χαλουμιού με οφέλη εκατομμυρίων, οδικά έργα κλπ. κλπ. …
Ατέλειωτα τα προβλήματα.
Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είναι ευτυχής. Το γνωρίζουμε.
Έχει όμως ευθύνη.
Μόνο ένας αξιοπρεπής λαός μπορεί να αντιταχθεί στα σχέδια των Τούρκων. Και αξιοπρέπεια με τέτοια καθημερινότητα δεν υπάρχει.
Δώσε για να πάρεις. Μην ζητάς γιατί θα δώσεις. Γιατί δεν θα το κάνεις.
Οραματίσου, σχεδίασε πολιτικές, επέβαλε και εφάρμοσε μέσω των Υπουργών. Και μέσα από τα αποτελέσματα απάντα και απαίτησε.
Το «σύνδρομο Κληρίδη» άφησε πίσω του σχεδόν καμένη γη, στην εσωτερική διακυβέρνηση.
Μην το επαναλάβεις.