Συνάντηση Αννίτας – ΥΠΕΣ: Στο επίκεντρο το σχέδιο «κτίΖΩ» και μεταναστευτικό

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτας Δημητρίου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου

Συνάντηση με τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου είχε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου, στην παρουσία των Βουλευτών κ. Νίκου Γεωργίου και κ. Νίκου Σύκα καθώς και συνεργατών της. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, το σχέδιο «κτίΖΩ» καθώς και το μεταναστευτικό.

Η κ. Αννίτα Δημητρίου υπογράμμισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της ότι έχουν δρομολογηθεί πολιτικές τις οποίες προώθησε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού και αυτό που τώρα αναμένεται είναι η επιτυχή τους εφαρμογή. Σε αυτές εμπίπτει και η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση την οποία αναμένει η κοινωνία και θα πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Επιπρόσθετα η κ. Αννίτα Δημητρίου ενημερώθηκε από τον Υπουργό των Εσωτερικών για το σχέδιο «κτίΖΩ», το οποίο χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό και το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί.

Τέλος, για το μεταναστευτικό, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως ενημερώθηκε από τον Υπουργό των Εσωτερικών για το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα ενημερώσει το αμέσως επόμενο διάστημα τους αρχηγούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις μεγάλες διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα στη χώρα μας. Επιδίωξή μας είναι, όπως ανέφερε, με ενισχυτικό τρόπο να πετύχουμε την ακόμη μεγαλύτερη σύμπραξη εκ μέρους των Βρυξελλών στην αντιμετώπισή του ζητήματος, μέσα από την εκπόνηση κοινών πολιτικών.

Ευχαριστώντας τον Υπουργό των Εσωτερικών για τη συνάντηση, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε πως στόχος είναι να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν επιτυχώς, οι πολιτικές που με κόπο δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.