Ποινικές διώξεις εναντίον 4 προσώπων θα καταχωρήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του Θανάση Νικολάου

Η οικογένεια του Θανάση Νικολάου προχωρεί στην καταχώρηση ιδιωτικών ποινικών διώξεων εναντίον τεσσάρων ατόμων, για αμελή διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του.

Αυτό ανέφερε στο κρατικό κανάλι ο δικηγόρος της οικογένειας Κρις Τριανταφυλλίδης, μετά τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν θα προχωρήσει σε ποινική δίωξη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «σε επικοινωνία που είχα με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα με είχαν ενημερώσει γι αυτή τους την απόφαση και από πλευράς δικής μου τους ενημέρωσα ότι η οικογένεια υπό αυτά τα δεδομένα θα προχωρήσει με ποινική ιδιωτική δίωξη κατά των προσώπων εκείνων που με βάση και απόφασης του ΕΔΑΔ διερεύνησαν τόσο αμελώς τις συνθήκες θανάτου του Θανάση, που ενδεχόμενα κατέστησαν αδύνατο ή παρά πολύ δύσκολο να εξευρεθούν τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία».

«Τα πρόσωπα μέσω της αμελούς διερεύνησης, το αμελώς το λέω με επιείκεια, ενδεχόμενα κατέστησαν αδύνατο να εξευρεθούν τα πρόσωπα (που δολοφόνησαν τον Θανάση). Μπορεί να υπάρχουν υποψίες αλλά σε μια ποινική διαδικασία δεν μπορείς να πας με υποψίες για τα πρόσωπα που ενδεχομένως δολοφόνησαν τον Θανάση».

«Η Νομική Υπηρεσία μελετώντας αυτό το θέμα κατέληξε ότι θα ήταν δύσκολο να αποδείξει εναντίον αυτών των ανθρώπων, διότι αυτοί είναι γνωστοί ποιοι είναι, ποινικά στο δικαστήριο την υπόθεση. Σεβαστή η απόφαση, είναι μια νομική απόφαση. Εγώ ως δικηγόρος διατηρώ τη νομική μου διαφωνία και γι αυτό θα προχωρήσει η οικογένεια σε ιδιωτική ποινική δίωξη. Θα στρέφεται συνολικά εναντίον τεσσάρων προσώπων μπορεί και πέντε, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλούμε είναι τέσσερα πρόσωπα, τρεις αξιωματικοί που υπηρετούσαν τότε στην Αστυνομία και του ιατροδικαστή, μπορεί και δεύτερου, που κλήθηκαν τότε στην σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο Θανάσης».

Σύμφωνα με τον Κρις Τριανταφυλλίδη η Νομική Υπηρεσία μπορεί να σταματήσει την ιδιωτική ποινική δίωξη, αλλά έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα το πράξει.