Πακιστάν: 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο τοξικό σιρόπι

Ένα σιρόπι για τον βήχα το οποίο αποδείχτηκε ..τοξικό κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους στη Λαχόρη του Πακιστάν, όπου οι αρχές της πόλης αναγκάστηκαν να κλείσουν τρία φαρμακεία καθώς και μια φαρμακοβιομηχανία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση του εν λόγω φαρμάκου και απο τοξικομανείς, “Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι”, διευκρίνισε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε τρείς ημέρες απο την Παρασκευή έως και την Κυριακή, ενώ παρόμοια περιστατικά θανάτων απο τοξικά φάρμακα είχαν παρουσιαστεί και τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη , όπου περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους .

Οι αρχές έχουν ζητήσει την άμεση απόσυρση του φαρμάκου και προχώρησαν σε κλείσιμο τριών φαρμακείων καθώς και στη σύλληψη των ιδιοκτητών τους. Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι, ενώ δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.