Ο Χάρης Γεωργιάδης, στο Υπουργείο Εξωτερικών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κυβερνητικό σχήμα.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αν και είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από το Υπουργείο τέλος του χρόνου, εντούτοις δεν άντεξε…

Το φορτίο έχει βαρύνει πολύ στο Υπουργείο Οικονομικών, ειδικότερα μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο για τις αποκοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο.

Εάν η απόφαση του Δικαστηρίου παραμείνει ως έχει, το κράτος θα κληθεί να καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως επιστροφή στους δημοσίους υπάλλήλους,  κι έτσι η κυπριακή οικονομία θα μπει σε νέες περιπέτειες.

Δεν έφταναν οι φωνές της αντιπολίτευσης που σε συγχωρδία καλούσαν τον Χάρη Γεωργιάδη να παραιτηθεί, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ερευνητικής επιτροπής για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού, τώρα ήρθε κι αυτό το μεγάλο κτύπημα για τον Χάρη.

Η αδυναμία του Προέδρου Αναστασιάδη για τον νεαρό Υπουργό και η στήριξη του είναι έκδηλη και μη θέλοντας τώρα να του χαλάσει χατήρι, υπέκυψε στις πιέσεις του για ένα μίνι ανασχηματισμό.

Έτσι ο Χάρης, θα ηγηθεί τώρα του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ήταν και ο ευσεβής του πόθος κατά τη δεύτερη θητεία της Κυβέρνησης.

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε, κάθε επιτυχία.