Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ απέφυγε να απαντήσει για τον θείο του και το σκάνδαλο Έπσταιν
Αναταραχή προκαλεί στη βασιλική οικογένεια το σκάνδαλο Έπσταϊν στο οποίο εμπλέκεται ο πρίγκιπας Άντριου, με τη βασίλισσα Ελισάβετ και μητέρα του να σπεύδει να του αφαιρέσει τους στρατιωτικούς τίτλους και να του πάρει τους φιλανθρωπικούς συλλόγους στους οποίους ήταν πάτρωνας.
Όπως διέρρευσε στον βρετανικό Τύπο, ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που επέμειναν να προχωρήσουν τα Ανάκτορα σ’ αυτήν την κίνηση, ώστε πλέον ο Δούκας του Γιορκ να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του με τη δικαιοσύνη ως απλός πολίτης και το σκάνδαλο να μην συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Λέγεται ότι ο Ουίλιαμ βρισκόταν στο Κάστρο του Ουίνδσορ την προηγούμενη Τετάρτη, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί η απόφαση για την αφαίρεση των τίτλων από τον θείο του, ενώ ο ίδιος είχε αναλάβει να πραγματοποιήσει την έρευνα για λογαριασμό της γιαγιάς του και θα την ενημέρωνε προσωπικά. Ο Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα του μετά την τελευταία εξέλιξη και επέμεινε η βασίλισσα να “ξηλώσει” τους τίτλους του αδελφού του.
Σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, στην πρώτη του πριγκιπική υποχρέωση στην οποία συμμετείχε με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον για το νέο έτος, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου αν στηρίζει τον θείο του πρίγκιπα Άντριου.
Ο Δούκας του Κέμπριτζ έφευγε από το Μουσείο Foundling όταν δημοσιογράφος του SkyNews τον ρώτησε “εξοχότατε, θα μπορούσα να ρωτήσω αν στηρίζετε τον πρίγκιπα Άντριου;”. Ο Ουίλιαμ που φορούσε μάσκα, έσκυψε προς το μέρος του και έτεινε το αυτί του για να ακούσει την ερώτηση:
“Συγγνώμη, δεν μπορώ να σας ακούσω” του είπε και ο δημοσιογράφος επανέλαβε: “Στηρίζετε τον πρίγκιπα Άντριου; Του έχετε μιλήσει πρόσφατα;”.
Ωστόσο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απλώς χαμογέλασε, είπε κάποια λόγια που δεν ακούστηκαν, έφερε το χέρι του στην πλάτη της συζύγου του και αποχώρησαν από το κτίριο. “Πρέπει να φύγουμε” ακούστηκε μία γυναίκα να λέει και μία άλλη απολογήθηκε στη Δούκισσα “λυπάμαι πολύ”.
Στο Μουσείο παρουσιάζεται η ιστορία του Νοσοκομείου Foundling, το πρώτο σπίτι της Βρετανίας για παιδιά που κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν καθώς η μητέρα τους δεν μπορούσε να τα φροντίσει ή να τα κρατήσει, και το οποίο ιδρύθηκε το 1739.
Πηγή: DailyMail