Συνολικά επτά υποθέσεις που αφορούν έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού και αναρτήσεις γιατρών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που δεν συνάδουν με την επίσημη ιατρική επιστήμη, διερευνά ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης, δήλωσε ότι ενώπιον του Συνδέσμου υπάρχει μόνο μία υπόθεση που αφορά την έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πρόκειται, είπε, για την υπόθεση που αφορά έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού από γιατρό στην επαρχία Λάρνακας. Σημείωσε, μάλιστα, πως οι ασθενείς του εν λόγω γιατρού διαμοιράστηκαν και εξυπηρετούνται από άλλους γιατρούς.
Ο κύριος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι για να αντιμετωπιστεί η αδυναμία διερεύνησης και ελέγχου, ενδεχόμενων σοβαρών ποινικών αδικημάτων από γιατρούς, θα πρέπει να υπάρξουν νομικές ρυθμίσεις οι οποίες να αυστηροποιούν τις ποινές και να παρέχουν τη δυνατότητα άρσης ασκήσεως επαγγέλματος.
Είπε, ακόμη, ότι μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία αυτών των νομικών ρυθμίσεων, θα υποβληθούν στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα περάσουν από νομικό-τεχνικό έλεγχο, προκειμένου να κατατεθούν στη Βουλή.