Οικολόγοι: Σωστή η απόφαση για τερματισμό της κρατικής επιδότησης των τουριστικών οργανισμών που στηρίζουν το ψευδοκράτος

Σωστή η απόφαση για τερματισμό της κρατικής επιδότησης των τουριστικών οργανισμών που στηρίζουν το ψευδοκράτος, αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Οικολόγοι.

Ως Οικολόγοι στηρίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει την κρατική επιδότηση σε τουριστικούς οργανισμούς, όπως τον TUI, οι οποίοι προωθούν τουρίστες σε ημερήσιες εκδρομές -και αγορές- στα κατεχόμενα.

Είναι άξιο απορίας γιατί η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τόσα χρόνια επιχορηγεί έμμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις στα κατεχόμενα οι οποίες στην τεράστια πλειοψηφία τους ανήκουν σε τούρκους εποίκους ή παράγοντες της ψευδοκυβέρνησης.

Οι αντιδράσεις του κατοχικού πολιτικού κατεστημένου δεν πρέπει να επηρεάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Οι καθ’ όλα νόμιμες και ηθικά επιβαλλόμενες ενέργειες της κυβέρνησης δεν πλήττουν τους Τουρκοκύπριους, αλλά το κατοχικό καθεστώς και το πολιτικό κατεστημένο που το στηρίζει.

Το ίδιο ισχύει και για τις ενέργειες της κυβέρνησης σε σχέση με τον σφετερισμό των περιουσιών των ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.

Όσοι Τουρκοκύπριοι δεν συνδέονται με το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία αντιμετωπίζουν θετικά τις ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνηση και ζητούν περισσότερα μέτρα.

Αύριο, Πέμπτη 22/8 και ώρα 12.00 ο αντιπρόεδρος του Κινήματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Κυριάκος Τσιμίλλης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων κ. Οζ Καραχάν θα παρουσιάσουν, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, την θέση μας για τα θέματα αυτά και επίσης θα παρουσιάσουν και νέα στοιχεία σε σχέση με την έκταση του σφετερισμού των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και της ευθύνης της κυπριακής κυβέρνησης να υπερασπιστεί την περιουσία των πολιτών της.