Οικολόγοι: Διορισμός νέου Γενικού Ελεγκτή με προδιαγραφές Προεδρικού

Με τις χειρότερες προοπτικές ξεκινά τη θητεία του ο νέος Γενικός Ελεγκτής κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την προεδρική ανακοίνωση διορισμού του από την Ν. Υόρκη «θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όπως προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του προέδρου Χριστοδουλίδη, που μεταξύ άλλων προνοεί τη σύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου».

Φαίνεται ότι το Προεδρικό καθόρισε από την αρχή και εκ των προτέρων την τοποθέτηση ενός Ανεξάρτητου Αξιωματούχου για τον ρόλο και την διάρθρωση της υπηρεσίας του, μιας υπηρεσίας που υποτίθεται ρόλος της είναι ο έλεγχος της Εκτελεστικής εξουσίας.

Η θέση των Οικολόγων είναι ξεκάθαρη: «Στις σημερινές συνθήκες της Κύπρου, η σύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου συνιστά απόπειρα πολιτικής ποδηγέτησης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Η σύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου είναι ένα θέμα στο οποίο ελέγχονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία τηρούν αμφιλεγόμενη και αμφίσημη θέση.

Ως εκ τούτου δεν θεωρούμε τυχαία την επιλογή προσώπου και το σχετικό σκεπτικό του διορισμού όπως ανακοινώθηκε, ούτε βεβαίως και την χρονική συγκυρία του διορισμού.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών