Ο πρώην Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος εκδόθηκε στις ελληνικές Αρχές και σήμερα μετά από πολύωρη απολογία στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή αναφορικά με κατηγορίες που τον φέρουν να εμπλέκεται στο σκάνδαλο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από «μίζες» για τα πυραυλικά συστήματα TOR M1, στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου κρίθηκε προφυλακιστέος.
Το συνολικό ποσό του παράνομου χρήματος που διακινήθηκε υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Μιχαηλίδης έφτασε στο γραφείο του ανακριτή στις 14:45, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν οι συνήγοροι του Γιάννης Ματζουράνης και Ελίζα Βόζεμπεργκ και η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9μμ..
Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, ο Ντίνος Μιχαηλίδης αρνείται το σύνολο των κατηγοριών και δηλώνει αθώος, σημειώνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι δεν έχει καμία σχέση με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο κ. Μιχαηλίδης στο υπόμνημα του, εξηγώντας τους λόγους που δεν εμφανίστηκε όταν κλήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέρει ότι δεν ήταν από απείθεια, αλλά γιατί ο ίδιος επιθυμούσε να δικαστεί στην Κύπρο. Επίσης, όπως λέει, ο Τύπος έχει ήδη δημιουργήσει πεποίθηση για την ενοχή του και ο ίδιος δεν επιθυμούσε να υποστεί αυτό το διασυρμό, προσθέτοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να διαφύγει από τη Δικαιοσύνη.
Σχετικά με το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που κατατέθηκαν μέσω επιταγής στο λογαριασμό του γιου του Μιχάλη, όπου ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πληρεξούσιος, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το γραφείο του και ο γιος του είχαν νόμιμες συναλλαγές με το Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες να είναι σε θέση τελικά να δικαιολογήσει τα χρήματα αυτά και να δώσει πειστικές εξηγήσεις στις ανακριτικές Αρχές. Επίσης ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι δεν είχε καμία προσωπική σχέση με τον κ. Ζήγρα, ο οποίος του απέδωσε πρώτος τις συγκεκριμένες κατηγορίες και τον ενέπλεξε στην υπόθεση, ζητώντας κατ` αντιπαράσταση εξέταση μαζί του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμφερόντων Μιχαηλίδη εμφανίζεται να είναι η υπεράκτια εταιρία Beeston η οποία φέρεται να είχε ρόλο στις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα και στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος καθώς εμφανίζεται να είναι αυτή που δέχτηκε εμβάσματα εκατομμυρίων που φέρονται να είχαν αποσταλεί από τον επιχειρηματία και καταζητούμενο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος εμφανίζεται να είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Drumillan.