Λίγους μήνες μετά την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στην αραβική χώρα, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ Τζακ Γουόρνερ και η οικογένειά του φέρεται να έλαβαν το ποσό ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρεία συμφερόντων του Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ, επίσης πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καταγόμενου από το Κατάρ.
Η αποκάλυψη έγινε από τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph που επικαλείται σχετικά τιμολόγια για την πληρωμή «επαγγελματικών υπηρεσιών κατά την περίοδο 2005-2010». Η εφημερίδα σχολιάζει πως οι πληρωμές ενισχύουν τις αμφιβολίες που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με το πόσο νομότυπη ήταν η διαδικασία που οδήγησε στην επικράτηση του Κατάρ κατά την ψηφοφορία της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ στα τέλη του 2010.
Ο κ. Γουόρνερ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο απέρριψε τις κατηγορίες ως «ανοησίες» και «κυνήγι μαγισσών» από αυτούς που θέλουν να πλήξουν τη διοργάνωση του Κατάρ. Η επιτροπή διοργάνωσης της ασιατικής χώρας επίσης με δήλωσή της τονίζει ότι η κατάθεση της υποψηφιότητάς της τήρησε πλήρως τα κριτήρια της ΦΙΦΑ, ενώ δηλώνει άγνοια για τις κατηγορίες.
Ο Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ, που ήταν Πρόεδρος της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη ΦΙΦΑ το 2011 όταν αποκαλύφθηκε απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιρικών αξιωματούχων της Καραϊβικής στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την ανάληψη της ηγεσίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Λίγο αργότερα τιμωρήθηκε από τη ΦΙΦΑ με διά βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Ο κ. Γουόρνερ επίσης ενεπλάκη στο ίδιο σκάνδαλο δωροδοκίας με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά του στο χώρο του ποδοσφαίρου.