«Καλούμαστε να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση σε εκείνους που καπηλεύονται τη μνήμη και τους αγώνες των ιστορικών μας ηγετών, σε εκείνους που πλαστογραφούν την ιστορία του Δημοκρατικού Κόμματος και που εμφανίζονται ως όψιμοι διερμηνευτές των αρχών και των πολιτικών του χώρου του Κέντρου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, καλώντας τους ψηφοφόρους του κόμματος να υπερασπιστούν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του ΔΗΚΟ στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου, γιατί … «ο χώρος του Κέντρου δεν μπορεί να αλωθεί από εκείνους που επέλεξαν να εισβάλουν σ’ αυτό ως Δούρειοι Ίπποι».
Ο κ. Καρογιάν έκανε λόγο για «κάλπικο πολιτικό λόγο» που δεν πρέπει να γίνει πιστευτός από κανένα Δηκοϊκό, είπε ότι η κεντρώα σημερινή αμφίεσή τους δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα και ζήτησε να δοθεί τέλος στους ευσεβείς πόθους εκείνων που «ξαφνικά φόρεσαν κεντρώο μανδύα και που χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ αυτοπροβάλλονται και αυτοδιαφημίζονται ως συνεχιστές της πολιτικής και των αγώνων του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Δημοκρατικού Κόμματος». Ο χώρος του Κέντρου, τόνισε, δεν μπορεί να αλωθεί από εκείνους που επέλεξαν να εισβάλουν σ’ αυτό ως Δούρειοι Ίπποι.
Στόχος όλων αυτών, είπε ο κ. Καρογιάν είναι να παρουσιαστούν την επόμενη των προεδρικών εκλογών ως ηγέτες ενός νέου πολιτικού κόμματος που θα υπηρετεί και θα προάγει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιθυμίες.
Η πιο σίγουρη λύση για αντιμετώπιση και υπέρβαση της κρίσης, ανέφερε είναι η συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ και άλλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων με υποψήφιο το Νίκο Αναστασιάδη και πρόσθεσε ότι για αυτό ακριβώς το λόγο το ΔΗΚΟ στηρίζει την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.
«Στις 17 του Φλεβάρη ένας πρέπει να είναι ο νικητής: Η Κύπρος μας. Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Θα καταφέρουμε να διασώσουμε την κυπριακή οικονομία, να διασώσουμε την Κύπρο. Θα καταφέρουμε να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας και το κράτος μας και να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και το λαό μας», είπε.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε επίσης ότι η αντιμετώπιση και η υπέρβαση της σημερινής σοβαρής οικονομικής – και όχι μόνο – κρίσης απαιτεί όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα, εθνική συνεννόηση, συναίνεση , κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Απαιτεί επίσης μια πενταετία συλλογικής και δημιουργικής διακυβέρνησης υπό συνθήκες πολιτικής σταθερότητας με έναν ισχυρό και πολιτικά αξιόπιστο συνασπισμό εξουσίας και συνευθύνης.