Η πρόγνωση του καιρού έως τις 22 Φεβρουαρίου

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για την επόμενη εβδομάδα, έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του καιρού.

Δευτέρα 18-02-2013 καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 19-02-2013 καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 20-02-2013 καιρός: λιγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πέμπτη 21-02-2013 καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.
Παρασκευή 22-02-2013 καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.