Έβαλαν όλοι “το δάκτυλο στην κούπα με το μέλι” όπως λέγει και η λαική θυμοσοφία. Η πρώτη ουσιαστική αντίδραση της νυν κυβερνήσεως για το ρεζιλίκι της πολιτογράφησης αγνώστου ταυτότητος και ποιότητος δήθεν επενδυτών αποκάλυψε (ο Θεός πλέον) τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
Πιστοποίησε αυτό που όλοι όσοι δεν φορούν παρωπίδες γνώριζαν. Ότι οι μίζες, το εύκολο χρήμα, η παραμποντιές και το λευκό κολάρο δεν αφορούν σε χρώματα, ιδεολογίες κλπ. Αλλά αφορούν στο σύνολο ενός πολιτικού συστήματος που έμαθε να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και να απομηζά τον απλό πολίτη που κοιμάται στο…ροζ συννεφάκι του.
Λίγες ημέρες ερευνών κατέληξαν στην αποστέρηση της Κυπριακής υπηκοότητας σε 26 πρόσωπα, που περιλαμβάνονται σε εννέα επενδυτικούς φακέλους. Και εξ αυτών οι δύο φάκελοι, εφτά συνολικά προσώπων επιβεβαιώθηκε ότι έτυχαν χειρισμού από την “άμεμπτη” μας έλεγε το ΑΚΕΛ μέχρι σήμερα, κυβέρνηση της Αριστεράς (το 2012 συγκεκριμένα).
Και κάπου εδώ κλειδαμπαρώνουν όλοι το στόμα τους και σταματούν να μας αραδιάζουν μπούρδες γιατί το φαγητό το τρώμε από το…στόμα και όχι από…
Κάβουρας και κάρβουνα…
Λοιπόν. Έχουμε και λέμε. Το απόστημα, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο έσπασε και η πληγή άρχισε να επουλώνεται. Η οπτασία της ραγδαίας ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας μετά το….κούρεμα αποκαλύφθηκε.
Ανάπτυξη μεν, σε ξύλινα πόδια δε.
Και η σπουδή του Χάρη Γεωργιάδη, την ώρα που όλα κατέρρευσαν – σε σχέση με το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων – να ισχυριστεί ότι οι πολιτογραφήσεις ήταν και είναι πάρα πολύ μικρός πυλώνας της οικονομίας, έχει πλέον μεγάλη σημασία.
Ή καλύτερα πρέπει να το κρατήσουμε ως τον…άξαμο κρίσης των όσων από σήμερα θα καταγράφει η οικονομία. Με λίγα λόγια, αφού κλείσουμε οριστικά την στρόφιγγα της πολιτογράφησης όποιου εκατομμυριούχου μας κτυπήσει την πόρτα, θα θυμηθούμε και θα πούμε στον ΥΠΟΙΚ – μάλλον θα το λέμε στον Κωνσταντίνο Πετρίδη που ετοιμάζεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο – το γνωστό “εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα”.
Διότι το περιβόητο “success story” της οικονομίας τώρα θα κριθεί. Όταν και εφόσον αρχίσουμε να ψάχνουμε ΑΞΕ (Άμεσες Ξένες Επενδύσεις) που να είναι καθαρές και πραγματικά επενδυτικές, θα κριθεί και η επιτυχία της Κυπριακής Οικονομίας να ανακάμψει από το βούρκο που βρέθηκε το 2013. Όταν οι απατεώνες, εγκληματίες, παγκόσμιοι φοροδιαφυγάδες κατανοήσουν ότι η Κύπρος δεν μπορεί πλέον να είναι το κρησφύγετο τους, τότε θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος και ότι όντως η οικονομία δεν στηρίζεται σε ξύλινα πόδια.
Και ο κόσμος πρέπει να είναι αυστηρός κριτής.
Υ.Γ: Όσοι συγγενείς, φίλοι και λεφτάδες σπεύσατε να κτίσετε Πύργους μετατρέποντας ένα νησάκι σε Νέα Υόρκη μάλλον δεν θα κοιμάστε τα βράδια. Γιατί απλά θα πρέπει τώρα να δουλέψετε για να βρείτε αγοραστές και όχι να περιμένετε με τα πόδια στον…καναπέ τους ύποπτους πολυεκατομμυριούχους.
Τα φιλιά μας λοιπόν!