Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απίστευτη τραγωδία στα Τέμπη με τους 44 νεκρούς από τη σύγκρουση των τρένων.
Την ώρα λοιπόν που αναζητούνται τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού της Λάρισας παράθεσε την δικιά του εκδοχή για το τι έφταιξε. Ο κ. Γιώργος Ζήνδρος μίλησε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, στο Star για τα πιθανά αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και μεταξύ άλλων δήλωσε πεπεισμένος πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.
Τι μπορεί να προκάλεσε την απίστευτη τραγωδία στα Τέμπη
Ο κ. Ζήνδρος, ο οποίος δούλευε το απόγευμα της Τρίτης (28/2) στα Παλαιοφάρσαλα εξήγησε πώς έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων και τι έπρεπε να είχε γίνει για να αποφευχθεί το μοιραίο.
«Το τρένο το διώξαμε από την κάθοδο και αυτό ήρθε κανονικά στην άνοδο. Δεν είναι η ηλικία. Για μένα ήταν ανθρώπινο λάθος», είπε αρχικά και εξήγησε: «Έπρεπε να έχει τα κλειδιά στην ευθεία. Τα κλειδιά ήταν διαγώνια. Το τρένο πήγε στην ίδια γραμμή που κατέβαινε το άλλο. Ήταν η κακή η ώρα».
«Ήμουν μαζί του όλη νύχτα. Τον στήριξα. Δεν μιλούσε, τα είχε χαμένα», συμπλήρωσε ο δεύτερος σταθμάρχης για τον 59χρονο συνάδελφό του που συνελήφθη.
Όσα είπε ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού της Λάρισας:
Παραδέχθηκε το λάθος του ο 59χρονος σταθμάρχης
Κατά την διάρκεια της μαραθώνιας προανακριτικής του απολογίας που κράτησε περίπου τέσσερις και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία εισαγγελέα -λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης- ο 59χρονος φέρεται να αποδέχτηκε πως εκείνος ευθύνεται που οδήγησε την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή της καθόδου προς Αθήνα, ένα λάθος το οποίο δεν διόρθωσε καθώς κατάλαβε τι είχε κάνει όταν πληροφορήθηκε τη φονική σύγκρουση, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης.
Τον 59χρονο είχαν «δείξει» ως υπαίτιο, τρεις συνάδελφοι του κατά την διάρκεια των ανωμοτί εξηγήσεων που έδωσαν στις αρχές.
Από τα αρχικά στάδια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., έχει προκύψει πως η επιβατική αμαξοστοιχία και η εμπορική κινούνταν στην ίδια ράγα για περίπου 10-15 λεπτά διανύοντας μία απόσταση περίπου 20χλμ, επί της ουσίας στα… «τυφλά», χωρίς οι μηχανοδηγοί να έχουν μπροστά τους κάποια σήμανση, μέχρι τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος.