Με βάση τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι κάηκαν τουλάχιστον 96.100 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 14.400 ήταν κωνοφόρα δάση, έκταση που ισοδυναμεί με το νησί της Σαλαμίνας το οποίο δεν είναι από τα μικρότερα, ή αν θέλετε ίση περίπου με τη Σκόπελο…
Οι νομοί που επλήγησαν περισσότερο από του άλλους, είναι της Ευβοίας και της Βοιωτίας με τις μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού εκεί που κράτησαν για μέρες καίγοντας χιλιάδες στρέμματα.
Στην Εύβοια εκδηλώθηκαν πέντε φορές φωτιές, εξαφανίζοντας 12.570 στρέμματα δάσους ενώ στη Βοιωτία εκδηλώθηκαν τρεις μεγάλες φωτιές. Το αποτέλεσμα από αυτές τις τρεις ήταν να καούν 10.000 στρέμματα.
Όμως δεν ήταν οι μόνες περιοχές που είχαν μεγάλες καταστροφές, καθώς στη Ζάκυνθο είχαμε αναλογικά τις περισσότερες καμένες εκτάσεις, ενώ στην Ελαφονήσο χάθηκαν 5.100 στρέμματα περιοχής Natura.
Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χάρης Κοντοές μιλώντας για το θέμα στα «ΝΕΑ» τόνισε ότι, οι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, επιβάλλουν στους επιστήμονες την ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης, έγκαιρης προειδοποίησης και πρόγνωσης με στόχο την απολεσματική πρόληψη και τη χάραξη στρατηγικής στην αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.