ΕΔΕΚ: Απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη αστυνομικών – συνδικαλιστών, από την ηγεσία της Αστυνομίας

Απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη αστυνομικών – συνδικαλιστών, από την ηγεσία της Αστυνομίας, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΔΕΚ, κάνοντας λόγο για το δικαίωμ του συνδικαλίζεσθαι.

Απαράδεκτη, εναντίον των εργασιακών θεσμίων και επιζήμια για την ίδια την Αστυνομία, είναι η ενέργεια της ηγεσίας της Αστυνομίας να διώξει πειθαρχικά τον αστυφύλακα συνδικαλιστή Νίκο Λοϊζίδη, Επικεφαλής του Κλάδου Αστυνομικών της συντεχνίας «Ισότητα», για ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία της Αστυνομίας.

Το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι για όλους τους εργαζόμενους, είναι αναφαίρετο και κατοχυρωμένο από την ευνομούμενη πολιτεία και δεν επιτρέπεται, ούτε να ποδηγετείται η συνδικαλιστική δράση, ούτε να περιορίζεται αυτό το δικαίωμα.

Καλούμε την ηγεσία της Αστυνομίας, αντί να επισείει τη δαμόκλειο σπάθη της πειθαρχικής δίωξης και της απόλυσης πάνω από τους συνδικαλιστές, να ακούσει και να προσμετρήσει τι λένε οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, για τις αδυναμίες της Αστυνομίας.

Ειδάλλως, η επιμονή της ηγεσίας της Αστυνομίας να διώξει πειθαρχικά συνδικαλιστές – αστυνομικούς, θα εκληφθεί ως προσπάθεια απόκρυψης των αδυναμιών και απροθυμίας να αντιμετωπιστούν.