Ύστερα από την καταιγίδα χαστουκιών της πρέσβειρας της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επαναφέρει τη νηνεμία με μια ειλικρινή συγγνώμη.
Το θέμα είναι γνωστό, η πιο σωστά η αφορμή που προκάλεσε την οργή της αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Αιγύπτου. Τα πραγματικά αίτια, παραμένουν άγνωστα. Η κυρία Menha Mahrous Bakhoum, δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία βασίζεται βέβαια σε κανονισμούς της ΕΕ -που η Κυπριακή Δημοκρατία υποχρεούται να εφαρμόζει. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας στα Κυπριακά Αεροδρόμια, μόνο ένα μικρός και συγκεκριμένος αριθμός κρατικών επισήμων κι άλλων προσωπικοτήτων, που όμως ΔΕΝ περιλαμβάνει τους αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών.
Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Πρόεδρο Χριστόφια να δείξει την ειλικρινή μεταμέλεια του και να εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη του, μέσω της Υπουργού εξωτερικών του. Ακόμη κι αν τηρήθηκαν οι πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις και έδιναν κάθε δικαίωμα να στον Κύπριο Πρόεδρο να κηρύξει την πρέσβειρα ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata), προτίμησε να κρατήσει ήπιους τους τόνους. Σε ένα διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε από ένα άτομο διαπιστευμένο στη χώρα του και που τουλάχιστον, απ’ όσα έχουν δημοσιοποιηθεί δε φέρει ευθύνη.
Από την άλλη μεριά βέβαια, όσο πιο πολύ πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο πιο προσιτός, ήσυχος και λαοφιλής πρέπει να φαίνεται, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιφανείς επικοινωνιολόγοι για κάθε λογής υποψήφιο.