Ένα υγιές αγοράκι στις ΗΠΑ είναι το πρώτο «παιδί του σωλήνα» που γεννήθηκε μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, αφού είχε προηγηθεί μια νέα πιο ασφαλής και πιο φθηνή τεχνική προεμφυτευτικού γενετικού ελέγχου του εμβρύου. Η επαναστατική μέθοδος μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επιτυχία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και έτσι τα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική, θα αποκτούν υγιή παιδιά πιο εύκολα. Πάντως θα χρειασθούν περισσότερες κλινικές δοκιμές προτού η τεχνική εφαρμοστεί ευρέως.
Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια νέα σύγχρονη μέθοδο ανάλυσης όλων των χρωμοσωμάτων του εμβρύου που είχε γονιμοποιηθεί εξωσωματικά, προτού αυτό εμφυτευθεί στην μήτρα της μητέρας. Έτσι, ο έλεγχος του DΝΑ για χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου δεν περιορίστηκε στην οπτική εξέταση τυχόν προβλημάτων που θα απέτρεπαν μια φυσιολογική εξέλιξη της κύησης.
Το αγοράκι, ο Κόνορ Λέβι, γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια και η νέα μέθοδος ελέγχου αναπτύχθηκε από ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον ειδικό σε θέματα γονιμότητας Ντάγκαν Γουέλς του Κέντρου Βιοιατρικών Ερευνών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».